Yaklaşık 4 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle güçlendirme çalışmasına başlanan ancak müteahhittin yapamaması, ödenek azlığı gibi nedenlerle bir türlü tamamlanamayan ilk ve ortaokul binaları 0224-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı için hazırlanıyor.

Köy Öğrenci̇leri̇ni̇n 4 Yillik Çi̇lesi̇ Bi̇ti̇yor 1

Uşak İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel, hafta sonu mesaisinde, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla deprem güçlendirme çalışmalarının sürdüğü Bozkuş İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret ederek okulların eğitim-öğretim dönemine hazırlıklarını yerinde inceledi.

İncelemeleri tamamladıktan sonra kısa bir açıklama yapan Yücel, “Bozkuş Köy okul binasını bu eğitim ve öğretim yılına yetiştirmeye çalışıyoruz. Ya da en geç bir ay sonra eğitime başlayacak” müjdesini verdi.

Köy Öğrenci̇leri̇ni̇n 4 Yillik Çi̇lesi̇ Bi̇ti̇yor 2

Bu okul binalarında 12 köyden gelen 300 öğrenci eğitim görüyordu

Uşak Merkez ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki Bozkuş köyü ilk ve ortaokulu aynı zamanda 12 köyden gelen yaklaşık 300 öğrencinin de eğitim görmesini sağlıyordu.

. Bozkuş köyü ile birlikte Ortaköy, Karlık, Çarıkköy, Altıntaş, Mesudiye, Kılcan, Bozköy, Göğem ve Gücer köylerinin çocukları bu okula eğitim almaya geliyorlardı. 2020-2021 yılında deprem dayanıksız olduğu gerekçesiyle güçlendirme çalışmaları için okul binaları boşaltıldı.

Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı

Bozkuş ve diğer köylerden gelen öğrenciler, şehir merkezindeki okullara servislerle taşınmaya başladı. Ancak servisleri 12 köyden öğrenci toplaması uzun zaman alıyordu. Öğrenciler soğukta ve yağışlı havalarda uzun süre beklemek zorunda kalıyordu.

Muhabir: SALİH KILINÇ