Uşak Eğitim ve araştırma Hastanesi'nde eğitim programları hız kesmeden devam ederken, hastanenin başarısı Sağlık Bakanlığı'nın da dikkatinden kaçmadı. Anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla yürütülen ‘’Anne Dostu Hastane Programı’’ kapsamında Uşak'ta yeni bir adım atıldı. Hastane, gösterdiği başarılı anne dostu hastane uygulamalarıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucu gereken standartları karşılayarak ‘’Anne Dostu Hastane’’ unvanını almaya hak kazandı.

Uşak Hastane-1Programın amacı, anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak olarak açıklandı. Anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik “Doğum Üniteleri”nin oluşturulması esas alınırken, normal doğumu özendirmek, müdahale oranlarını azaltmak hedefleniyor. 

Anadolu’da bilinen 5 örneği vardı: 6’ncısı Sebaste Antik Kenti'nde bulundu Anadolu’da bilinen 5 örneği vardı: 6’ncısı Sebaste Antik Kenti'nde bulundu

Muhabir: Ece Yıldırım