Uşak ekonomisinin pandemi döneminden bu yana dünya dünyayı saran ekonomik krizden nasıl etkilendiğinin en acı örneği; Uşak ekonomisinin dev şirketlerinden Hitit Seramik A.Ş.’nin konkordato talebiyle mahkemeye başvurması oldu.

Uşak Tekstil OSB’de 1991 yılından bu yana 76 bin metrekarelik alanda yılda 20 milyon metrekare yer ve duvar karosu üreten ve de 600 kişi çalıştıran Hitit Seramik A.Ş. adına yayınlanan bir açıklamada konkordato talebinde bulunduğu belirtildi.

Hakkimizda

Hitit Seramik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Hızal imzasıyla yapılan açıklamada; “Pandemi sonrası AB ülkeleri genelinde şirket ürünlerimize uygulanan gümrük vergisinin artırılmasına müteakip yaşanan denge değişiklikleri, son dönem ekonomideki nakit sıkışıklıkları TL’deki değer kaybı ve akabindeki faiz düzeylerinin planlananın üzerine çıkması sebepleri ile şirketimiz kısa vadeli ödemelerde sıkıntı yaşamaya başlamıştır. Bu durum alım-satım sürecindeki faaliyetleri olumsuz etkilemeye başlamıştır” denilerek ekonomik dar boğaza nasıl düştükleri dile getirildi.

Açıklamada; Pazar koşullarına uyum sağlamak, mevcut ödeme yapımızda sürdürülebilir ve çözümcü değişikliklere gitmek, bazı tedbirler almakta ve yasal süreçler devreye sokmak adına yönetim kurulu kararı ile yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunmaktayız. Bu doğrultuda 09.10. 2024 tarihi itibarıyla Av. Muhammet Yusuf Arı tarafından yetkili Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan konkordato talebimiz gereğince mahkeme tedbir kararı alınmıştır” denildi.

462620126 1261020931526236 1437782897562346460 N

UŞAK’IN DEV SEKTÖRÜ ÇÖKME AŞAMASINDA

Bir zamanlar Uşak ekonomisinin can damarlarından olan ve binlerce işçinin çalıştığı seramik sektörü, ne yazık ki ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler sonucu çökme noktasına geldi.

Uşak’ta salatalık fiyatları uçtu Uşak’ta salatalık fiyatları uçtu

Uşak’ta 1972’ler ilk kurulan Uşak Seramik. A.Ş., genel kurullarda yaşanan gecikme, olumsuz piyasa koşulları yüzünden zararına çalışıyor.

Hitit Seramik A.Ş. konkordato talebinde bulundu. Yine Uşak Tekstil OSB’de kurulan Seranova A.Ş. de yaşana bir çok olumsuzluktan dolayı üretimi durdurdu.

Muhabir: SALİH KILINÇ