Eşme ilçesine bağlı Balabanlı Köyü'nde sabah saatlerinde çıkan yangın, ekiplerin yoğun çabaları sonucunda kontrol altına alındı. Ancak yangın, kuvvetli rüzgar nedeniyle henüz tamamen söndürülemedi.

Yangın, sabah saatlerinde bir kuşun elektrik tellerine çarparak yanıp düşmesi sonucu başladı. Yangının hızla yayılması üzerine Uşak Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye ekipleri, Uşak İl Özel İdaresi ekipleri ve iş makineleri, Uşak Belediyesi ve Eşme Belediyesi itfaiye ekipleri ile Uşak Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler hızla olay yerine intikal etti.

Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti

Söndürme çalışmalarına, 2 yangın helikopteri de havadan destek verdi. Uşak Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz, yangını haber alır almaz olay yerine hareket etti ve çalışmaları yerinde inceledi.

Yangının yaklaşık 10 dekarlık bir meşelik alanda etkili olduğu belirtildi. Yangının kontrol altına alınmasına rağmen, zaman zaman esen kuvvetli rüzgarın çalışmaları zorlaştırdığı ve ekiplerin yangını tamamen söndürmek için yoğun çaba sarf ettiği kaydedildi.

Yangının çıkış nedeni olarak, kuşun elektrik tellerine çarpması gösteriliyor.

Muhabir: Salih KILINÇ