Kara ve köy yollarında bulunan, araç sürücü ve yolcularının emniyet sigortası olan trafik levhalıları ya avcıların hedef tahtası olarak zarar görüyor ya da hurdacılar tarafından sökülerek çalınıyor.

Araç sürücülerinin de tepkisine neden olan hasarlı ve çalınmış levhalar Uşak İl Özel idaresi ekiplerince sürekli bakım ve onarıma alınıyor.

Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu

Karayolları Genel Müdürlüğü daha önce yaptığı bir açıklamada; her yıl trafik işaret levhalarının yüzde 15’lik bir kısmının çalınma, kurşunlama, bükülme, sert bir cisimle çizilme, çarpılma ile özelliklerini kaybedecek şekilde hasara uğratıldığını ve ülke olarak 15 milyon TL civarında ekonomik bir zarara uğratıldığımızı açıklamıştı.

Uşak İL Özel İdaresi Yetkilileri; ekiplerin, köy yollarında hasar gören trafik levhalarını yenilemenin yanı sıra, tahribata uğramış köy yollarının da standartlarını artırmak için bakım ve onarım çalışması yapıldığını, köy okul yollarında bulunan kasislerin de temizlik ev bakım işlerinin sürekli yapıldığını belirttiler.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK