Alçakça bir suikast sonucu yaşamını yitiren HAMAS Lideri İsmail Haniye için Ulu Cami’de düzenlenen gıyabi cenaze namazına katılan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, https://www.yesilsivasligazetesi.com/  İnternet Haber Sitesi için İsmail Haniye suikastını değerlendirdi.

İsmai̇l Güneş Haniye Cenaze-1

HAMAS Lideri İsmail Haniye için düzenlenen gıyabi cenaze namazına katılan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “. İnşallah, biz Müslümanlar aklımıza başımıza alır da birlikte hareket ederiz ve bu tehlikeyi bertaraf ederiz” dedi.

İsmai̇l Güneş Haniye-1

Güneş Haniye suikastı hakkında oldukça ilginç şeyler söyledi. İşte Güneşin bu suikast hakkında düşündükleri:

İran içerisinden İsrail istihbarat örgütlerine bilgi sızdıran olabilir

5 bin TL ödül için 1 buçuk metrelik döneri yedi 5 bin TL ödül için 1 buçuk metrelik döneri yedi

 “HAMAS Lideri İsmail Haniye, İran’da alçakça bir suikasta maruz kaldı ev maalesef şehit oldu. Bu kalleşçe saldırıyı nefretle kınadığımızı ifade etmek isterim.

Diğer taraftan bu olayın İran’da vuku bulması, ayrı bir soru işaretlerini beraberinde getiriyor. İran’ın en iyi koruduğu ve devlet adamlarının kaldığı bir bölgede,  bulunan 170 villa içerisinde İsmail Haniye’nin kaldığı villanın tespit edilerek buraya nokta atışı yapılması, tabi ki bir takım şüpheleri de beraberinde barındırıyor.

Buradan bu suikastı İran’ın yaptığını ifade etmiyoruz. Ama İran’ın içerisinden bir takım kişilerin buna destek verdiğini ve İsrail istihbarat örgütlerine bilgi sızdırmış olabileceğini düşünüyoruz.

Var olan 67 İslam ülkesi sınıfta kaldı

Bu çok acı bir durum. 7 Ekim’den beri, Filistin’de aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40 bini aşkın kardeşimiz İsrail tarafından katledildi ve dünya bunu izledi.

Filistin’den yaşayan insanalar haklı olduğu halde kendi yurtlarında yaşam hakları ellerinden alındı. İsrail 1967 yılından bu yana yayılmacı politkasına devam etmektedir. İsrail o tarihten bu yana işgal ettiği toprakların büyük bir kısmını da ele geçirdi.

Şunu unutmamak lazım. Bugün, bu sorun Filistinlilerin sorunu gibi görülebilir. Ama bu soruna aslında bu bölgenin sorunudur.  Bugün bu konuda tek mücadle veren Filistin görülüyor. Şu anda var olan 67 İslam devleti maalesef yeterince varlık gösterememiştir.

İsrail’in arkasında ABD İngiltere ve bazı Avrupa ülkeleri var

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan elinden geleni ortaya koymaktadır. Var gücüyle Filistinlilerin yanında yer almaktadır. Aynı şekilde vatandaşlarımız da Filistinlilerin yanında yer almaktadır. Fakat karşıdaki güç sadece İsrail’den oluşmamaktadır. İsrail’in arakasında Amerika, İngiltere ve çeşitli Avrupa devletleri bulunmaktadır. Dolaysı ile burada yürütülen savaş sadece İsrail’le yürütülen bir savaş değildir. Onun için bu sorunu sadece Filistin’in sorunu gibi görülürse çok büyük bir hataya düşülür.

Bu sorun Ortadoğu’nun sorunudur

İnşallah o günleri görmeyiz ama ileride bu sorun, Ürdün’ün, Lübnan’ın, Suriye’nin ve Türkiye’nin sorunu olacaktır. Kısaca Ortadoğu’nun sorunu olacaktır. İnşallah, biz Müslümanlar aklımıza başımıza alır da birlikte hareket ederiz ve bu tehlikeyi bertaraf ederiz diye düşünüyorum.

Bizim İsrail vatandaşlarına karşı herhangi bir düşmanlığımız yok. İspanya 1500’li yıllarda Yahudilere zulmederken Onlara kol kanat geren Osmanlı İmparatorluğudur. Biz buradan insanları katleden Siyonist düşüneye hakimleri lanetle kınıyoruz.

Buradan bir kez daha başta İsmail haniye olmak üzere İslam uğruna ve vatan uğruna şehit düşenlere bir kez daha Allah rahmet eylesin diyoruz. Mekânları cennet olsun” dedi.

Muhabir: Salih Kılınç