Küçükler köyüMurat Dağı yolu ulaşıma kapatıldı

Banaz İlçesini Murat Dağı’na bağlayan Küçükler Köy yolu Banaz Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ulaşıma kapatıldı.

Yolun toprak dökülerek kapatılmasına civardaki Banaz köylüleri tepki gösterdi.

Köylüler tepkilerini, “Küçükler Köyünden Murat Dağı’na çıkan yol, Banaz Kaymakamlığı Hıfzısıhha Kurulu kararıyla yola kum dökülmek suretiyle kapatılmış. Ama burada bulunan köylülerin yok.

Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim

Hıfzısıhha kararı, bulaşıcı hastalıklar için böyle bir karar almışsa hiçbir anlamı yok. Olayı araştırdığımızda, avlanmak için ya da Murat Dağı’na çıkmak için araçlarıyla gelen vatandaşlar, araçları çamur ve kara saplandığı için yolda kalıyormuş. Jandarma ve AFAD’dan yardım istiyor, onları da çok meşgul ediyormuş.

Bu mantığa göre dağlarda ağaç kesmeye gelen araçları falan engelleyelim ve tüm dağ yollarını kapatalım. Gediz tarafından niçin yolar kapatılmıyor” şeklinde dile getirdi.

Geçen dönem yolun yapılması için ödenek ayrılmıştı

Uşak İl Özel İdaresi, geçen dönemde, bu yılın aynı zamanda Murat Dağı ve buradaki kayak tesislerini Zafer Havaalanı’na bağlayan en kısa yol olduğunu belirterek önemine dikkat çekmiş ve burada asfalt yol yapılması için ödenek ayırmıştı.

Ancak, zaman içerisinde ödenek başka yatırımalar kaydırıldı ve ne yazık ki yol da yapılmadı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK