Uşak’ta “yüksek kazanç” vaadiyle dolandırıcılık yapanlara operasyon! Uşak’ta “yüksek kazanç” vaadiyle dolandırıcılık yapanlara operasyon!

Sürdürülebilir iş birliğini sağlamak ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere oluşturulan Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu,Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Senato salonunda gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş, Prof. Dr. Lütfi Özav ile Prof. Dr. Osman Birgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Sinan Gürcüoğlu, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bülent Güngör, Uşak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ş. Petek Atış, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı adına Genel Sekreter Naci Utku Yumuşak, Uşak (Deri) Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Çoşkun Güngör, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, Uşak İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel, Zafer Kalkınma Ajansı Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatör V. Halil Yoldaş, Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş, KOSGEB Müdürü Adem Aypar ve TİKON Genel Başkan Yardımcısı Utku Demiroz katıldı.

Uşak Üni (2)-1Toplantıda 2024 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, Uşak Üniversitesinin kalite çalışmaları hakkında bilgi vererek, gelecek dönem ile ilgili planlanan faaliyetleri katılımcılarla paylaştı.

Rektör Savaş-3Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ise Uşak Üniversitesinde yaşanan önemli gelişmeler hakkında bir sunum yaptı. Uşak Üniversitesinin bu yıl %103 doluluk oranıyla büyük bir başarıya imza atarak tercihlerde ön sıralarda yer aldığının altını çizen Rektör Savaş, bu başarının altında öğrenci odaklı ve kalite temelli çalışmaların yer aldığını belirtti. Uşak Üniversitesinin paydaşlarıyla her zaman bir araya geldiğini ve Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu sayesinde Üniversite-Sanayi, Üniversite-STK ve Üniversite-Şehir işbirliğinin katlanarak devam ettiğini ifade etti. Prof. Dr. Savaş, özellikle nitelikli istihdam konusunda Uşak Üniversitesinin yaptığı çalışmaların (İşletmelerde Staj ve Mesleki Eğitim Programı ile NEET projesi) ve projelerin paydaşlar tarafından desteklenmesinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplanması, genel değerlendirmeler ve öneriler ile sona erdi.

Muhabir: Ece Yıldırım