Aktaş mesajında; “Bugün; Millî Mücadelemizin Büyük Zaferle taçlanmasının ardından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan etmiş olduğu Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünü kutluyoruz.

İnsanlık tarihi, bir milletin sarsılmaz ortak iradesiyle kendi kaderini kendi eliyle ve kanıyla yazdığına nadir şahit olmuştur. Bu anlamda Cumhuriyet; milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır, İstiklal Mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan biridir” dedi.

“2200 Yıllık Türk Hakanlığının temsilcileriyiz”

Türklerin tarih sahnesine yeni çıkmış bir millet olmadığına değinen Aktaş, “2200 yıllık devlet geleneği olan, zamanında İslam’la şereflenmiş, son yüzyılda Cumhuriyet ile taçlanmış Türk Hakanlığının temsilcileriyiz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne, bölünmez vatan toprakları üzerinde, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde, tek millet olarak yaşama uğrunda her şeyini feda edebilme anlayışına sahip olduk; bundan sonra da hep birlikte bu ruhu benliğimizde hissetmeye ve yaşatmaya devem edeceğiz.

Uşak’ta okul kantin ve yemekhaneleri denetleniyor Uşak’ta okul kantin ve yemekhaneleri denetleniyor

Türkiye Cumhuriyeti, kadim tarihi birikimi ve köklü devlet tecrübesi ile tüm sorunların üstesinden gelebilecek güce, imkâna ve kararlılığa sahiptir. Bu noktada bize düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, geleceğe doğru emin ve güçlü adımlarla ilerlemek, Cumhuriyetin temel değerlerini gelecek kuşaklara teslim etmektir” ifadesini kullandı.

“Cumhuriyet’in “Türkiye Yüzyılı” hedefleriyle daha aydınlık yarınlara ulaşacağız”

Aktaş mesajına şu ifadelerle devam etti: “Bugün 101. Yaşını kutladığımız Cumhuriyetimiz, her geçen gün yükselmektedir ve yükselmeye devam edecektir. Son yıllarda her alanda kazanılan başarılar, Cumhuriyet’in “Türkiye Yüzyılı” hedefleriyle daha aydınlık yarınlara ulaşacağını göstermektedir.

Şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve yürüyüşlere imza atmış olan ecdadımıza, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarına ve kahraman gazilerimize sonsuz minnet ve şükran duygularımı sunarken milletimizin ve hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyor, nice bayramlara coşkuyla ve beraberlik içinde kavuşmayı diliyorum.”

Muhabir: SALİH KILINÇ