Vali Ergün, “5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın kabulü, ülkemizde her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmakta olup bu hakkın verilişinin 89. yıldönümünü hep birlikte gururla kutluyoruz.

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Dünyanın pek çok ülkesinden önce, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmiş olması Türk kadını için ayrı bir gurur kaynağıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Bir toplum aynı amaca bütün kadınları ve erkekleri ile beraber yürümez ise ilerlemesine teknik olarak imkân ve bilimsel olarak ihtimal yoktur.” demek suretiyle Türk kadınına verdiği değeri ve kadının toplumların gelişmesinde ve ilerlemesindeki önemini vurgulamıştır.

Kadın, her şeyden evvel anne olmasıyla, toplumu ayakta tutan temel yapı taşı olan ailenin en önemli unsurudur. Fedakârlığı, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek, bizleri sevindirmektedir.

Bu düşüncelerle tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyor; kendilerine sağlık, başarı, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK