Murat Dağı'nda yıllardır altın çıkarmak için uğraşan Anadolu Madencilik A.Ş, bölge yaşam ve doğa savunucularından bir darbe daha aldı.

Muratdag (2)

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bankalığının, ÇED raporuna” olumsuz karar vermesi üzerine Anadolu Madencilik A.Ş’nin yürütmenin durdurulması talebiyle açtığı dava bugün Kütahya Adliyesinde görüldü.

Muratdag (1)

Tek celse olan davaya Gediz, Uşak, Kütahya, Eskişehir belediyeleri, köy tüzel kişilikleri ve 60'a yakın tüzel ve özel kişi katıldı.

Ancak yürütmenin durdurulmasını talep eden şirketin hiçbir temsilcisi ve avukatı duruşmaya gelmedi. Bir süre gelmelerini bekleyen mahkeme heyeti duruşmayı başlattı ve katılanları dinledikten sonra duruşmaya son verdi.

Funda (2)-2

Uşak milletvekilleri arasında Stat polemiği yaşanıyor Uşak milletvekilleri arasında Stat polemiği yaşanıyor

“Bu yaşam ve doğa savunucularının büyük bir zaferidir”

Duruşmayı değerlendiren Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura, “Bu Uşak, Gediz, Kütahya, İzmir, Eskişehir ve Ege Bölgesinde yaşayan tüm çevrecilerin zaferidir. Tabi bu saydığımız il, ilçe ve beldelerde bulunan belediyeleri de unutmamak gerekir.

Muratdag (5)

Doğa ve yaşam savunucuları olarak 2017 yılından bu yana maden şirketine karşı kazandığımız Zaferlere bir yenisini daha eklediğimizi düşünüyorum. Karşı taraf ve temsilcileri duruşmaya gelmedi. Biz, neden karşı olduğumuzu belgelerle mahkeme heyetine sunduk.

Bu tür duruşmalar tek oturum yapılıyor. Sanırım karar yaşam ve doğa savunucularının lehine çıkacaktır. Ben buna inanıyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

C O N V A R32-1

Muhabir: SALİH KILINÇ