Bakan Özhaseki’nin Uşak’a özellikle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına devredilen “Çarşı Uşak” projesini başlatmak ve yapımı devam eden Millet Bahçesi’nde incelemeler yapmak üzere geleceği tahmin ediliyor.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi’nin edindiği bilgilere göre Bakan Özheseki’nin Uşak programı tam olarak netleşmedi.  Geçtiğimiz 2022 yılının Ağustos ayında ilimize gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ilimizde 2 gün kalmış, çeşitli ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmuştu.

Bakan Özhaseki’nin Uşak Valiliği, Uşak Belediye Başkanlığı, AK Parti Uşak İl Başkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek buralarda düzenlenen toplantılara katılacağı öğrenildi.

Bakan’ın asıl geliş amacının ise bakanlığına devredilen “Çarşı Uşak” projesini başlatmak olduğu öngörülüyor.

Daha önce Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirileceği açıklanan ve 2 kez değiştirilen “Çarşı Uşak” projesi, bir kez daha değişikliğe uğradı ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına devredildi.

Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın açıklamalarına göre, 36 bin metrekarelik bir alanda hayata geçmesi planlanan proje, bakanlık tarafından 3 aşamada gerçekleştirilecek.

Birinci aşamada;  eski Çarşamba pazarı ve eski otogar alanının bir kısmında kapalı bir pazaryeri, işyerleri ve otopark inşa edilecek.

Burası tamamlandıktan sonra eski otogarın kalan kısmına işyeri, dükkân, ofis gibi yerler yapılacak.

Üçüncü ve son aşamada ayakkabıcılar çarşısının bulunduğu alana işeyerleri, dükkânlar ve ofisler yapılması planlanıyor.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)

Editör: Seher ZEYBEK