Yeşil Sivaslı Gazetesi İnternet Haber Sitesi’ni arayarak, köyün her yanını saran pirelerin okul ve evlerde iki aydır rahat huzur bırakmadığını kaydeden köy sakinlerinden Himmet Çakır (64), durumu CİMER’E yazdığını ve yetkililere ilettiğini ancak yaklaşık 2 aydır köyün mağduriyetinin giderilmediğini belirtti.

Himmet Çakır, pirelerin iki ay önce köyde beslenen keçilerden bulaştığını kaydetti. Çakır, “Köyümüzden bir vatandaş, hayvanlarını ilaçlamadığı için keçilerden bulaşan pireler tüm köyü sardı. Keçiler satıldı. Ancak pireler her geçen gün çoğalarak köyümüzde rahat huzur bırakmadı” şeklinde yakındı.

Murat Dağı’nda altın kavgasında son raunt Murat Dağı’nda altın kavgasında son raunt

Yaşamlarının tamamen olumsuz etkilendiğini vurgulayan Çakır, “Çocuklarımızı okulda ders yapamıyor. Öğretmenler bile kaşınmaktan ders işleyemiyor. Bizde evleri iyice ilaçlıyoruz. Ancak ne yaptıysak pirelerin kökünü kazıyamadık.

Ben durumu 2 kez CİMER’E yazdım. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ara sıra ilaç gönderiyor. Sağlıkçılar 3 günde bir tutanak tutup gidiyor. Yetkililer de derdimize çare bulamadı. Kendimizin ve çocuklarımızın sağlığından endişe diyoruz ve yetkililerden bu derdimize çare bulmalarını istiyor ve yardım bekliyoruz” dedi.

Muhabir: SALİH KILINÇ