https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak 31 Ocak tarihli ve “Uşak Tekstil Sektöründe Konkordato Paniği” başlıklı haberimizde Uşak’ta pek çok tekstil şirketinin konkordato ilan etmeye hazırlandığını ve asıl kıyametin Şubat ayı sonlarına doğru kopacağını belirtmiştik.

Ancak yaptığımız araştırmada Şubat ayı sonu gelmeden tekstil sektöründe konkordato ilanları tarihte görülmemiş oranda arttı. Uşak’ta şu ana kadar konkordato isteyen ve hukuki işlem başlatılan firma sayısının 20’den fazla olduğu öğrenildi.

ARALARINDA UŞAK’IN EN BÜYÜK BATTANİYE ÜRETİCİSİ 2 FİRMA DA VAR

Nevşehirli bir aile olan Sesli Ailesinin 1967 yılında Uşak'ta temellerini attığı yün iplik üretimi ile başlayan bugün 50 bin metrekarelik 3 tesiste ve 400'e yakın çalışanı olan Sesli Tekstil Sanayi ve Tic. Aş ve SESPA İhracat ve Pazarlama AŞ’de konkoradato ilen eden şirketler arasında yer aldı.

Avrupa’nın sayılı battaniye üreticilerinden olan ve 60 ülkeye ihracat yapan, ayrıca çok sayıda kalite ödüllü dev firmanın da konkordato istemesi, ülkemizde ve Uşak’ta yaşanan ekonomik sıkıntının boyutlarını gözler önüne serdi.

Şu anda; Uşak’ta Asa Ecza Deposu, Asa Otomotiv, Ömer Faruk Akcan, Erol Tekstil San. Ltd. Şti., Özçay İplik San. Ltd. Şti, Siren Gayrimenkul Ltd, Şti, İskender Geri Dönüşüm Otomotiv ve Tekstil AŞ, Cordatex Ltd. Şti, Yayalar Hayvancılık AŞ, Fit Doğal Hayvancılık Ltd. Şti. gibi firmalar konkordato ilan edilen şirketler arasına adını yazdırmış durumdalar.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usak-tekstil-sektorunde-konkordato-panigi

B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor... B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor...

Muhabir: (SALİH KILINÇ)