Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi

Son günlerde tüm Türkiye’de artan hava sıcaklıkları 34 – 38 derecelere ulaşınca serinlemek isteyen çocuklar süs havuzlarını, gençler ise Uşak ve çevresinde bulunan göletleri tercih ederek canlarını tehlikeye atıyor.

Havuzz (2)

“serinlemek isterken canınızdan olmayın” uyarısı yapan uzmanlar, çocukların süs havuzlarına ve gençlerin göletlere girmemesi konusunda uyarılarda bulundular.

Uzmanlar; “Süs havuzlarında oluşan zararlı bakteriler çocukların mikrop kapmasına ve haşlanmasına sebep olabilirler. Ayrıca süs havuzlarında bulunan elektrik tesisatlarında ışıklandırma amacıyla konan elektrik sistemlerinin devereleri de iletken su da her zaman canları için tehlike yaratır. Anneler babalar çocuklarına sahp çıkmalı ve süs havuzlarına girmelerini mutlaka engellemelidir” şeklinde uyardılar.

Havuzz (4)

Yetkililer, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte gençlerin serinlemek amacıyla su depolama, ve iletim tesisleri, baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanalarına girmenin çok tehlikeli ve öldürücü olabileceğine de dikkat çektiler.

(FOTOĞRAF: ARŞİV)

Havuzz (5)

Muhabir: SALİH KILINÇ