Çünkü; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart’ın pilot iller olan Konya, Kayseri, Gümüşhane, Yozgat ve İstanbul Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro hattında başarılı bir şekilde kullanıldığını belirtti.

Uraloğlu, Türkiye Kart’ı aralarında Uşak’ın da bulunduğu 18 ilde daha kullanılmasına karar verildiğini belirterek sistemin 01 Ocak 2025 tarihinden önce kullanıma geçeceğini ve gelecek yıldan itibaren tüm Türkiye da “Türkiye Kart” sisteminin uygulanacağını belirtti.

Kereviz'in Faydaları Nelerdir, Kereviz Nasıl Tüketilir, Kereviz Nasıl Pişirilir? Kereviz'in Faydaları Nelerdir, Kereviz Nasıl Tüketilir, Kereviz Nasıl Pişirilir?

Tabi bu arada Uşak Belediyesi tarafından 100 TL’den satışa çıkarılan akıllı kartların akıbeti konusunda herhangi bir açıklama henüz yapılmış değil.

İşte Bakan Uraloğlu’nun bakanlık sitesinde yayınlanan tam açıklaması:

Bakanuraloğlu

TÜRKİYE KART’LA 47 BİN 265 KULLANICI, 118 BİN 273 KEZ SEYAHAT

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kartın pilot iller olan Konya, Kayseri, Gümüşhane, Yozgat ve İstanbul Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro hattında uygulanmaya alınmasından itibaren 47 bin 265 kullanıcı tarafından 118 bin 273 kez kullanıldığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, “2024 yılının sonuna kadar Türkiye Kart sistemini toplamda 18 ilde hizmete almayı hedefliyoruz.” Dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart Projesi’nde gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, projenin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda PTT tarafından yürütüldüğünü belirterek, “Türkiye’nin 81 ilindeki toplu taşıma kartlarını tek bir kartta toplayacak olan Türkiye Kart Projemiz ile her şehirde farklı kart karmaşışına son vererek Edirne’den Kars’a Türkiye’nin dört bir yanında tek bir toplu taşıma kartı geçerli olacak.” dedi.

Türkiye Kart Yıl Sonuna Kadar 18 İlde Geçerli Olacak

Türkiye Kart Projesini 81 ile yayma noktasında belediyeler ile işbirliğinin önemli olduğunu ifade eden Uraloğlu, Türkiye Kartı’ı pilot iller olan Konya, Kayseri, Gümüşhane, Yozgat ve İstanbul’da Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro hattında kullanıma açtıklarını söyledi. 2024 yılının sonuna kadar sisteme dahil olan il sayısını 18’e çıkartmayı hedeflediklerini belirten Bakan Uraloğlu, “Yıl sonuna kadar İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray, İzmir’de İzban başta olmak üzere, Rize, Kocaeli, Aksaray, Tokat, Karabük, Uşak, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kilis, Çorum ve Gaziantep’te kullanıma açmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Otobus (1)-1

5 Pilot İlde 47 Bin 265 Türkiye Kart Satıldı, 118 Bin 273 Seyahat Yapıldı

Türkiye Kart uygulamasına faaliyette olan 5 ilde vatandaşların oldukça yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Hizmete aldığımız 5 pilot ilde kısa sürede 47 bin 265 kişiye Türkiye Kart satışı gerçekleşti. Türkiye Kart ile toplamda 118 bin 273 seyahat gerçekleştirildi.” şeklinde konuştu.

Türkiye Kart PTT İş Yerlerinde

Isimli

Türkiye Kart almak isteyen vatandaşların PTT iş yerlerinden satın alabileceğini ifade eden Bakan Uraloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaşımıza ulaşımda kolaylık sağlayacak bu projemizi cüzi bir rakamla hizmete sunuyoruz. PTT işyerlerinden Türkiye Kart almak isteyen vatandaşlarımız Şemasız Türkiye Kart için 40 TL, Debit ve Prepaid Türkiye Kartlar için ise 60 TL gibi sembolik bir rakam ödeyecek” dedi. Engelli, şehit yakını, gazi, 65 yaş üstü gibi imtiyazlı gruplara verilecek imtiyazlı kartlara ilişkin de çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bakan Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi.

Isimsiz

Muhabir: SALİH KILINÇ