Duruşmada dede H.C. suçlamaları reddederek kendisine karşı nedenini bilmediği bir komplo ile karşı karşıya olduğunu, çocuklara karşı torun sevgisi ile yanaştığını belirtti.

Duruşmaya görüntü ve sesli iletişim yolu ile sosyal çalışmacı refakatinde katılan Y.A, adlı kız, şimdi liseye gittiğini olayın 8. Sınıfa giderken yaşandığını, korkusundan ve utancından kimseye söyleyemediğini belirtti.

Y.A mahkemede H.C’  ile komşu olduklarını, torunu M.C’ ile aynı okula gittiklerini, zaman zaman okul çıkışı arkadaşıyla birlikte evlerine giderek burada ders çalıştıklarını, H.C’nin kendisini öperek para çikolata falan verdiğini söyledi

Öpüşlerini ilk zamanlar bir dede gibi gördüğünü ve kendisinden şüphelenmediğini kaydetti.

Y.A’ Bir akşam evde arkadaşı T.C’ ile ders çalışırken T.C’nin markete gittiğini, arkadaşının dedesi H.C’ ile yalnız kaldığını, kendisini bir odaya sokarak üstünü çıkartmaya çalışınca T’nin odasına kaçarak kapıyı kilitlediğini ve arkadaşı gelince dışarı çıktığını anlattı.

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

H.C’nin kendisine “Gülüm” diye hitap ettiğini ve harçlık vermek istediğini belirten Y.A.’ psikolojisin bozulduğunu, doktorların kendisini yönlendirdiği psikiyatri ve psikoloji uzmanlarına olayı anlatınca olayın adli makamlara yansıdığını şikâyet etmesini bilseydi daha önceden şikâyet edeceğini de sözlerine ekledi.

Duruşma Başkanı, diğer tanıkların dinlenmesi için oturumu ileri bir tarihe erteledi.

Muhabir: Seher ZEYBEK