Bünyesinde 600 kişiyi çalıştıran ve Uşak ekonomisinin lokomotifi konumundaki Hitit Seramik, resmen konkordato ilan etti

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Türkiye’nin en büyük seramik şirketinin konkordato talebini 3 ay süre süre il geçici mühlet kararı vererek kabul etti. Paris metrosundan dünyanın sayılı müzelerine kadar ürünleri kullanılan seramik sektörünün devi iflasın pençesinde.

Uşak’taki̇ Dünya Devi̇ İ 1

Türkiye’de vergi rekortmeni ve dünyanın sayılı şirketlerindendi

Murat Dağı’nda altın kavgasında son raunt Murat Dağı’nda altın kavgasında son raunt

Uşak tekstil OSB’de 1991 yılında üretime başlayan ve çok az bir sürede Türkiye’nin ve dünyanın en büyük seramik üreticilerinden birisi haine gelen Hitti Seramik’in düşüşü, kurucusu İbrahim Hızal’ın 2017 yılında vefatıyla başladı.

Şirketin genel merkezi İstanbul’da bulunuyor. Uşak Tekstil OSB’de 600'ün üzerinde çalışanı bulunan dev şirket, merhum İbrahim Hızal’ın kızları; Sevgi Hizal, Beril ile Eylül Nehir Hizal tarafından yönetilmeğe başladı.

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin verdiği 3 ay süreyle geçici mühlet kararı İbrahim Hizal Holding'i ve yönetim kurulunda bulunan Sevgi Hizal, Beril ile Eylül Nehir Hizal'ı da kapsıyor.

Uşak’taki̇ Dünya Devi̇ İ 2 (2)

İflas edip etmeyeceğine 3 kişilik konkordato komiser heyeti karar verecek

İfasın son aşaması kabul edilen 3 aylık geçici konkordato mühletinde şirketin mali durumu, Yeminli Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi Cengiz Özübek, İcra İflas Hukukunda Uzman Prof. Dr. Ali Cem Budak ve Araştırma görevlisi Buğra Kaan Çakıroğlu tarafından oluşturulan 3 kişilik konkordato komiser heyeti tarafından incelenecek.

Bu heyet tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda şirketin iflas edip edilmeyeceğine karar verilecek.

Muhabir: SALİH KILINÇ