Sakarya Meydan Muhaberesi'nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM'since Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK'e, “MAREŞAL” rütbesi ile “GAZİ” ünvanı verilmiştir. 19 Eylül, “GAZİLER GÜNÜ” olarak kutlanmaktadır.

Bugün vatanımızın bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için büyük bir cesaret, kahramanlık ve fedakârlıkla canları pahasına mücadele ederken gazilik şerefine nail olan, vatana adanmışlığın abideleşen sembolü kahraman gazilerimizin şeref ve şan günüdür.

Bugün, tüm yurtta olduğu gibi Uşak’ta da 19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı çerçevesinde çeştli etkinlikler düzenleniyor. İşte Uşak’ta düzenlenen etkinlikler:

Yürüyüş;

Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi

09.30: Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlük binası önünden Asri Mezarlık’ta bulunan Garnizon şehitliğine kadar “Kahramanlarla Yürüyoruz” yürüyüşü

10.00: Uşak Garnizon Şehitliği'ne varış ve çelenk sunumu

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı,

Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Şehitlik Ziyareti. (Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua)

9E5D0C6C 357F 4615 9C02 F65778B5Ebc2

"Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla Spor Etkinlikleri

10.30 (Merkez Spor Salonu):  Protokol ve tüm katılımcıların Çelenk Sunma Töreni akabinde Merkez Spor Salonu'na intikal etmeleri ile etkinlikler başlayacaktır.

Açılış Sunumu,

Mehteran gösterisi,

Folklor gösterileri,

Gazileriz ile sporcularımızın birlikte gerçekleştirecekleri spor etkinlikleri (masa tenisi, bowling, dart, bilek güreşi, badminton, satranç)

12.00 Toplu fotoğraf çekimi ve kapanış.

Muhabir: SALİH KILINÇ