Uşak’ta jandarma trafik ekipleri, 2024 yılı içerisinde 155 bin 374 araç ve sürücünün denetimini gerçekleştirdi.  Bu denetimlerde kural ihlali yaptığı tespit edilen 4546 araç ve sürücüsüne ceza işlem uyguladı.

Uşak İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan karayollarında, yol kullanıcılarının güvenliği ve emniyeti, sürücülerde "Algılanan Yakalanma Riski Duygusunun Arttırılması" ve sürekli üst düzeyde tutulabilmesi için denetim ve bilgilendirme faaliyetleri sürekli olarak devam ediyor.

Trafik Jandarması timleri tarafından, trafik kazalarının başlıca nedenlerinden olan hatalı sollama, makas atma, hız, alkol, seyir esnasında cep telefonu kullanımı, standarda uygun olmayan ışık ve ses donanımı gibi kural ihlalleri ile ilgili denetimler;

Jand (6)

- Cayrokopter, İHA ve Drone ile havadan denetime tabi tutuluyor.

Jand (1)-1

- Demiryolu hemzemin geçitleri gece ve gündüz kontrol edilmekte,

- Trafik Jandarması personelinin otobüslere yolcu gibi binerek, sürücü ve yolcuların seyir esnasında denetimi de yapılıyor.

Jndrma (3)

Motosiklet sürücüleri ve tarım araçları da jandarmanın yakın takibinde

Motosiklet ve motorlu bisikletlerin karıştığı kazaların önlenmesi/azaltılması için denetimlere devam edilmekte, sürücülere kask dağıtımı yapılarak trafik güvenliği için de her türlü tedbir alınıyor.

Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu? Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu?

Jand (2)-1

Tarım araçları ile tarım işçilerini taşıyan araçların denetimi de aralıksız sürüyor.

185 yıldır şan ve şerefle, her türlü durumda vatandaşının yanında ve hizmetinde olan Jandarmamız Uşak’ta trafik kazalarının azaltılması, yol kullanıcılarının güvenliği ve emniyeti için denetim ve kontrollere günün 24 saati devam ediyor.

Jjjj

Muhabir: SALİH KILINÇ