İlk ders zilinin çalmasına son 1 hafta kala Uşak’ta kırtasiye fiyatlarını ve geçen seneki fiyatları araştırdık. 

Caner Cengiz Şerif Dülger
Uşak Kitap Market sahibi Şerif Dülger ve çalışan Remzi Caner Cengiz’den kırtasiye fiyatlarını öğrendik.

Caner Cengiz

YSG muhabirine 20 senedir bu sektörde olduğunu söyleyen Remzi Caner Cengiz, Kitap, kırtasiye işi yapıyoruz. Şu anda sezon hazırlıklarını yapıyoruz. Okulların ilk haftası olduğu için bir sakinlik var. Önümüzdeki hafta içi büyük ihtimalle hareketlenir. Sakinliğin sebebi ise ağırlıklı olarak üç harfli marketlerin sürekli kırtasiye ve kitap satmalarından dolayı esnafın bu denli bir sakinliği var şu anda.

Kırtasiye Fiyatları

Geçen Seneye göre fiyatlarda artış var mı?

Geçen seneye göre fiyatlarda gözle görülür bir artış var. Bir defter geçen sene 20 lirayken, şu anda 50 liradan başlıyor. Markasına, kağıdın kalitesine göre fiyatlar değişiyor tabi. Fiyatları pahalı bulan da var ama çoğunluğu yapacak bir şey yok diyor. Benim yapabileceğim bir şey yok. Ben üretici firma değilim. Ben de gidiyorum başka birinden alıyorum. Fiyatları biz belirlemiyoruz.

Kırtasiye Fiyat

Bir çocuğun okul masrafı ne kadar?

Kalite ve markasına göre değişkenlik göstererek bir çocuğun kırtasiye masrafları 4 ila 5 bin lira arasında değişir. Minimum bu fiyatlar çıkar. Geçen sene ise 1500, 2 bin lira civarında olurdu. Bu sene fiyatlar geçen seneye nazaran 2 - 2,5 katına çıkmış oluyor. Geçen seneki dolar fiyatı ile bu seneki de aynı olmadığı için artışın nedenini görebiliyorsunuz. Tüm halkımıza sesleniyoruz. Esnafına sahip çıksın. Esnaf her konuda yardımcı oluyor, marketlerde hiçbir zaman muhatap bulamazlar ama biz burada güler yüzlerimizle her zaman herkesi bekleriz” dedi.

Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır? Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır?

Uşak Kitap Market

Muhabir: Ece Yıldırım