Daha önce de köy okullarına kitap gönderme, sokak hayvanlarını besleme, engelli bireylerle empati, plastik atık ve pil toplama gibi sosyal etkinliklerle öne çıkan minikler, şimdi ise Geri Dönüşüm Sergisi hazırladı. Azerbaycan, Samsun, İzmir, Bursa ve İstanbul ‘dan öğretmen ve öğrencilerin de ortak olduğu “Littlee Recyclers (Minik Dönüştürücüler) eTwinning Projesi kapsamında yaptıkları geri dönüşüm ürünlerini sergilediler.

Halil Yücel

Sergi, Metmetçik İlkokulu çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi. Sergiye, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Uşak e Twinning İl Koordinatörü Melehat Yıldırım ve beraberindeki heyet, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Meral Gülmez Saçar, Uşak Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Mesut PEKER ve beraberindeki heyet, çok sayıda öğrenci öğretmen ve veli katılımıyla gerçekleştirildi.

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Çocuklar

Katılımcılar, miniklerin el emeği yaptığı geri dönüşüm ürünlerini yakından inceledi. Sergi büyük ilgi gördü. 

Sergi-2
Sergide minikler proje ortakları ile beraber yazdıkları kitabı İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel’e hediye etti. Öğrencilere geri dönüşümün önemini yaparak yaşayarak kavratmayı, çevreye ve doğaya karşı duyarlı olmayı öğretmeyi amaçlayan projede çok sayıda STEAM etkinliklerine yer verildi.

Mehmet Çakın Sergi

Serginin sürpriz bir konuğu vardı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın geldi ve sergiyi gezdi. Çocuklarla sohbet ederek, yaptıkları el emeği ürünlerini inceledi. 

Mehmet Çakın-6

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, "Bir sosyal proje, sıfır atık Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından yürütülüyor ve şu an Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada uygulanmak üzere kabul edilen bir proje. Bu kapsamda hayati kaynaklarımız günden güne azalıyor. Yeniden kullanım ve geri kazanım konusunda herkesin çok fazla duyarlı olması lazım. Bunu da ağaç yaşken eğilir diyerek, çocuklarımıza bizim her zaman çok küçük yaşlardan itibaren önce aileden, sonra okullarda öğretmek zorundayız. Seçenek değil bizim için artık kaynaklarımız azalıyor. Bu duyarlı davranıştan dolayı eğitim camiamıza ve bu güzel çalışmaları gerçekleştiren kıymetli öğrencilerimize ve sınıf öğretmenimize çok teşekkür ediyorum." dedi. 

Mehmetçik Ilkokulu

Muhabir: Seher ZEYBEK