Uşaklı emlakçı Murat Altıner de son 3 ayda ev fiyatlarında bir düşme olmadığını, ancak durağanlık yaşandığını belirterek kira fiyatları hakkında da https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet haber Sitesi okurlarına bilgiler verdi.

Umit Ozalpjpg1

Tüm yurtta yaşanan ekonomik dalgalanmalar sonucu zirve yapan konut fiyatları hakkında Merkez Bankası verilerini baz alarak hesaplamalar yapan Uşak İMO Başkanı Ümit Alp; “Bu grafikler  Merkez bankası verilerinden

İkinci el araç alışverişinde yeni dönem başlıyor İkinci el araç alışverişinde yeni dönem başlıyor

Grafik 1

1.  Grafik  100  temel  göstergeli endeks

2020  yılına  göre 10  -  11  kat  artarak günümüzde 1100 birime  ulaşmış

Grafik 2

2.  Grafik  ise  konut  m² birim  fiyatları

2020 de  3000  TL  iken  günümüzde 30 bin  TL civarında

Yani  son  3  yılda  değişim yüzde binler  dolaylarında gerçekleşmiş” derken konut fiyatlarındaki çarpıcı artışı gözler önüne serdi.

Murst

“Konut fiyatları zirvede stabil olarak aldı”

Uşak’ın tanınmış gayrimenkul yatırım uzmanlarından Murat Altıner de Uşak’ta konut fiyatları ve kiralarda yaşanan artışlar hakkında bilgi verdi.

Altıner; “Uşak’ta son üç aydır konut satış fiyatlarında herhangi bir yükselme ve eksilme yok. Stabil seyrediyor.

Uşak merekzde Kemalöz, Cumhuriyet ve Fatih mahallesinin bir kısmında 3+1 dairelerb 3-3,5 milyon TL arasında. Fatih Mahallesinden aşağılara indikçe fiyatalar biraz daha düşüyor. 2+1 evlerde ise 1 milyon 800 TL ev 2 milyon civarında seyrediyor. Villa tipi evler ise 8-10 12 milyon tL arasında değişiyor” dedi.

Altıner; “Yine Kemalöz ve Cumhuriyet Mahallerinde kiralar da 8-10 bin TL arasında değişiyor.  Elmalıdere, Dikilitaş gibi şehir dıı semtlerde de 2-3 bin TL arasında değişiyor” dedi.

D U Y U R U

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK