Filistin'de menfur İsrail saldırılarına maruz kalan kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, Uşak İl Müftülüğü önderliğinde İmam-hatip, Müezzin-kayyım, Kur'an Kursu öğreticileri ve kursiyerleri tarafından İlimiz Adliye Parkı Kermes alanında 30 Ekim-6 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Hayır Çarşısı”nı gezen Vali Ergün, Uşak İl Müftüsü Burhan Çakır’dan kermes hakkında bilgi aldı.

Hayır çarşısı 6 Kasım ‘a kadar açık kalacak

Türkiye Diyanet Vakfı Uşak Şubesi Kadın Kolları tarafından organize edilen etkinlik, çarşı, 6 Kasım tarihine kadar 1 hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak. Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine yardım sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek etkinlikte, kermes usulüyle hazırlanan yiyecekler ve giyecekler satışa sunulacak. Ayrıca, çarşıda keşkek, aşure, pilav, katmer ve bükme gibi geleneksel lezzetler sıcak sıcak pişirilip satışa sunulacak.

Kermese, Uşak'taki kuran kursları ve öğrenciler de katkı sağlayacak. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlikle toplanan yardım paraları toplu bir şekilde Gazze'ye gönderilecek. Ayni ve nakdi yardımlar da kabul ediliyor.

Uşak'ta bulunan tüm ilçelerden ve köylerden destek beklenirken, ayrıca çarşıda her gün mende ekmeği yapılıp satışa sunulacak. Nakdi yardımda bulunanlara, yardımların Hayır Çarşısı adına yapıldığını belirten makbuzlar kesilecek.

Uşak’ta doğan 26 haftalık mucize bebek Fransa’ya uçtu Uşak’ta doğan 26 haftalık mucize bebek Fransa’ya uçtu

Çarşı, bir hafta boyunca her gün 08.30'da açılacak ve akşam 18.00'e kadar ziyaretçilere hizmet verecek.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK