1966 yılında Mardin Artuklu'da doğan Vedat Işıkhan, kariyerinde önemli başarılar elde etmiş bir isim olarak dikkat çekiyor. İşte Vedat Işıkhan'ın hayatına dair detaylar:

Işıkhan, ilk, orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi'nde sosyal hizmet alanında lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük süreçlerini başarıyla tamamladı. Akademik hayatında Hacettepe Üniversitesi Aile Hizmetleri Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığı, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanlığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulundu.

Uluslararası Stres Yönetimi Uzmanları Konseyi tarafından stres yönetimi konusundaki katkıları sebebiyle 2016 Konsey Ödülü'ne layık görülen Işıkhan, akademik yaşantısında çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği, işçi hakları, çocuk işçiliği ile mücadele, sosyal politika, sosyal sorunlar, sosyal hizmet, sosyal güvenlik, sosyal yardımlar, dezavantajlı gruplar, endüstri ilişkileri, sendikalar, aktif yaşlanma, yaşlı bakım sigortası ve emeklilik sonrası sorunlar gibi alanlarda uzmanlaşmıştır.

2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP)'nın ilk saha çalışmasında ASDEP Genel Koordinatörü olarak görev alan Işıkhan, programın başarılı bir şekilde yürütülmesinde etkin rol oynadı.

2015-2018 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı'nda akademik danışmanlık görevini üstlenen Işıkhan, bu süre zarfında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde çeşitli kitapların hazırlanmasında etkin görev aldı.

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu'nda üyelik ve başkanvekilliği gibi kritik görevlerde bulunan Vedat Işıkhan, Türkiye genelinde sosyal politika alanında saha çalışmaları ve politika stratejileri geliştirme konularında önemli çalışmalara imza atmıştır. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde "Yüzyılın Sosyal Politikaları" adlı kitabı literatüre kazandırdı.

Roblox yasaklandı mı? Roblox ne zaman açılacak? Açıklama Geldi Roblox yasaklandı mı? Roblox ne zaman açılacak? Açıklama Geldi

Çok iyi düzeyde İngilizce, iyi düzeyde Fransızca ve Arapça bilen Vedat Işıkhan, evli ve 3 çocuk babasıdır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanmasıyla birlikte, kariyeri ve yeni görevi kamuoyu tarafından dikkatle takip edilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ