Kütahyalılar ve Kütahya yerel basını, Yalım’ın “Murat Dağı bizimdir” sözüne tepki gösterdi. Kütahya’nın yerel siyasetçileri de tepki gösterenler arasında yer aldı.

Dumlupınar Gazetesinin haberine göre ; Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Belediye Başkan Aday’ının, Kütahya sınırları içerisindeki Murat Dağı’na yönelik ‘Murat Dağı bizimdir’ söyleminin ardından başlayan tartışmalar sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım’ın Kütahya sınırları içerisindeki Murat Dağı’na yönelik ‘Murat Dağı bizimdir’ söyleminin ardından Kütahya’dan tepkiler yükselirken, tartışmalara Yeniden Refah Partisi Gediz Belediye Başkan Adayı Murat Girgin de dahil oldu.

Yalımmurtadagı (2)

Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı

‘’Murat Dağı bizimdir derken siz kimsiniz diye sorarlar adama’’

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Girgin, ‘’Mevzu altın madeni olmaktan çıkmıştır. Murat Dağı bizimdir derken siz kimsiniz diye sorarlar adama. Bizim çöplüğümüzde bu şekilde nara atlamalarına izin verecek değiliz.

Hafızalarınızı tazelemek isterim. Yıllardır Gediz-Uşak arasında Murat Dağı paylaşım konusu olmuştur. Gedizliler işletemiyor bize verilsin diyenlerden bir grup Murat Dağı’na çıkıp bu cümleleri kullanıyor olması bir tek beni rahatsız ediyorsa ve bu yolda tek kalıyorsam Gediz’in çıkarları uğruna yalnız yürümeye razıyım. Murat Dağı bizimdir. Murat Dağı Gediz’indir” ifadelerini kullandı.

Yalımmurtadagı (3)

Editör: Seher ZEYBEK