Şevval Sam, 11 Kasım 1973 tarihinde İstanbul'da doğmuş, Türk oyuncu ve müzisyen olarak sanat dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. Ünlü sanatçı Leman Sam'ın kızı olan Şevval Sam, sanatı ve yeteneğiyle annesinin izinden giderek önemli başarılara imza atmıştır.

Eğitim ve İlk Yıllar

Şevval Sam, eğitim hayatına Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda başlamış, ardından İstanbul Zincirlikuyu İnşaat Teknik ve Yapı Meslek Lisesi'nin restorasyon bölümünde lise eğitimini tamamlamıştır. Yüksek öğrenimini ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin grafik bölümünde tamamlayarak sanatsal yetkinliğini pekiştirmiştir.

Uşak'ta 18 Eylül Çarşamba günü haberleri Uşak'ta 18 Eylül Çarşamba günü haberleri

Özel Hayatı

1993-1999 yılları arasında Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Metin Tekin ile evli kalan Şevval Sam, bu evliliğinden Tarık Emir adında bir oğlu olmuştur. Özel hayatındaki bu dönem, sanatçının kariyerine ve kişisel gelişimine de önemli katkılar sağlamıştır.

Kariyeri

Şevval Sam, annesi Leman Sam'ın sanat dünyasındaki etkisiyle küçük yaşlardan itibaren sanata ilgi duymaya başlamıştır. İlk olarak çeşitli sinema filmi ve dizilerde rol alarak oyunculuk kariyerine adım atan Sam, kısa sürede yeteneği ve performansıyla dikkatleri üzerine çekmiştir.

Sinema ve Dizi Kariyeri

Kaynak: Bülten