CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ayağı kırıldı! CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ayağı kırıldı!

Sakarya'nın yeni valisi olarak atanan Yaşar Karadeniz, uzun yıllara dayanan deneyimi ve çeşitli görevlerdeki başarılı performansıyla dikkat çekiyor. İşte, Vali Yaşar Karadeniz'in biyografisi:

Yaşar Karadeniz, 1965 yılında Samsun'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Samsun'da tamamladıktan sonra 1983 yılında Samsun Teknik Lisesi Makine Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde eğitimine başladı ve 1987 yılında bu bölümden mezun oldu.

İdari kariyerine 1988 yılında Amasya Valiliği'ne Kaymakam Adayı olarak atanarak başlayan Yaşar Karadeniz, bu dönemde bir yıl süreyle İngiltere'de bulundu. Kaymakam adaylığı stajını Erzincan'ın Tercan İlçesi'nde tamamladıktan sonra, 1991 yılında Yozgat'ın Yenifakılı İlçesi'nin ilk kaymakamı olarak atanarak göreve başladı.

Sırasıyla Konya-Taşkent, Hakkari-Çukurca, Ordu-Aybastı, Mardin-Yeşilli, Trabzon-Beşikdüzü, Çanakkale-Eceabat, Tekirdağ-Saray, Gaziantep-Nizip ve Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı görevlerinde bulunan Karadeniz, görev aldığı illerde başarılı hizmetlere imza attı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 09.06.2020 tarihinde yapılan atama kararıyla Manisa Valiliği'ne atanarak 22.06.2020 tarihinde görevine başlayan Yaşar Karadeniz, bu süreçte Manisa'da bir dizi önemli projenin hayata geçirilmesine öncülük etti.

İdareciliği ve sosyal hizmetlere olan katkıları nedeniyle, 2012 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülü'ne layık görülen Karadeniz, günümüze kadar birçok kurum ve kuruluştan takdir ve ödüller aldı.

Yaşar Karadeniz, İngilizce ve Almanca dillerini bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, geniş bir idari deneyime sahip olması ve başarılı projelere imza atmasıyla bilinen bir isim olarak biliniyor

Kaynak: HABER MERKEZİ