Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1970 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Rize'de tamamlayan Tekin, 1994 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Mesleki kariyerine Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak başlayan Yusuf Tekin, siyaset ve sosyal bilimler alanında 1997 yılında yüksek lisansını, 2002 yılında doktorasını tamamladı.

Öğretim üyeliği sürecine Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde devam eden Tekin, 2007 yılına kadar yardımcı doçent olarak görev yaptı. Aynı yıl doçent unvanını alan Tekin, 2009 yılında Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne atandı ve 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak görev aldı.

2013 yılında Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanan Yusuf Tekin, 2015-2018 yılları arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mütevelli heyet başkanlığı yaptı. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin başlamasıyla müsteşarlık makamının kaldırılması sonrasında öğretim üyeliğine dönen Tekin, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde profesör oldu.

15 Eylül 2018'de Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüğü görevine başlayan Tekin, rektörlük görevini yürütürken 3 Haziran 2023 tarihinde Millî Eğitim Bakanı olarak atanarak ülkenin eğitim politikalarına yön vermeye başladı.

Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı

Evli ve üç çocuk babası olan Yusuf Tekin, iyi derecede İngilizce bilgisine sahiptir. Kendisini eğitim alanındaki deneyimi ve başarılarıyla tanınmış bir isim olarak gösteren Tekin, ülkenin eğitim sistemi üzerindeki etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ