Zümra Kadın Kooperatifi Koordinatörü Safiye Şarbay tarafından Kayaağıl Termal tesislerinde düzenlenen toplantıya Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yardımcıları Zeynep Ceylaner, Hikmet kahraman ve Mehmet Kurnaz’da katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Ne yazık ki bu tür yapılanmalar fazla uzun ömürlü olmuyor. Ama sizlerin Zümra Kadın Kooperatifi çatısı altında 2 yıl aşkın bir arada kalması ve Uşak’ımızın tarhana gibi yöresel ürünleri üretmesi çok güzel. Uşak kültürüne, geleneğine ve göreneğine sahip çıkıyorsunuz. Aynı zamanda evinizin ve şehrimizin ekonomisine katkıda bulunuyorsunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum.  Uşak Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız” dedi.

Başkan Çakın, daha sonra kadınlara siparişlerini yazabilmeleri için yılbaşı hediyesi olarak ajandalar dağıttı.

Uşak Belediyesi desteği ile 2 yılı aşkın bir zamandır Safiye Şarbay koordinatörlüğünde kurulan Zümra Kadın Kooperatifi, Uşaklı kadınların geleneksel yöntemlerle başta Uşak’a özgü yiyecekler; tarhana, biber ve patlıcan kurutması, ev şehriyesi gibi gıda maddeleri üretip satarak ev ekonomisine ve kent ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Zümra Kadın Kooperatifinin, bugünlerde son rötuşları yapılan eski belediye binasında kurulması planlanan “Yöresel ürenler Çarşısı’nı da tahsis ettiği yerlerde satış yapacağını da belirtmişti.

Taze fasulye 130 lirayı buldu Taze fasulye 130 lirayı buldu

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK