Portekiz'in Guimaraes kentinde düzenlenen Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda Ayşe Begüm Onbaşı, kazandığı 20,350 puanla dünya ikincisi olarak gümüş madalya elde etti.

Başarısının ardından Ayşe Begüm Onbaşı, büyük bir gurur yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Ülkeme bir büyük başarı daha kazandırdığım için çok mutluyum. Çok çalıştık ve emeklerimizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Madalyam Türk halkına armağan olsun."

Ayşe Begüm Onbaşı'nın sosyal medyada yaptığı paylaşım ise şu şekilde:

Ayşe Begüm Onbaşı Kimdir?

Ayşe Begüm Onbaşı

İsrail Askerlerinin Öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir? İsrail Askerlerinin Öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir?

Manisa Akhisar doğumlu Ayşe Begüm Onbaşı, Türk aerobik jimnastikçi olarak bilinir. Spor yaşamına 7 yaşında başlayan Onbaşı, ilk kez 11 yaşında milli takım formasını giydi. Güney Kore'de düzenlenen 14. Dünya Aerobik Jimnastik Şampiyonası'nda 15-17 yaş kategorisinde altın madalya kazanarak adını duyurdu.

Ayşe Begüm Onbaşı Nereli

Onbaşı, uluslararası arenada birçok başarı elde etmiştir. İspanya Guadalajara'daki 2. Akdeniz Şampiyonası 2017 ve Portekiz Cantanhede'deki 7. Uluslararası Açık Müsabaka 2017'de toplam üç altın madalya kazanmıştır. Ayrıca, 2017 Aerobik Jimnastik Avrupa Şampiyonası'nda Genç Kadınlar Bireysel etkinliğinde bir altın madalya daha elde etti. Toplamda ulusal ve uluslararası yarışmalarda 60'tan fazla madalya kazanarak "Madalya Canavarı" unvanını kazanmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ