Can Ataklı, 1956 yılında Diyarbakır'da doğan, köklü bir aileye mensup olan bir gazeteci ve yazar olarak tanınmaktadır. Babası kimya mühendisi olan Hikmet Ahmet ve annesi Kadriye Özkan da kimya mühendisi olarak çalışmıştır. Ataklı'nın ailesi, Kafkaslar'dan gelip bir kısmı Erzurum, bir kısmı Balıkesir'e yerleşen bir aileye dayanmaktadır. Can Ataklı, ailenin Balıkesir kanadını temsil etmektedir ve Cem adında bir kardeşi bulunmaktadır.

Balıkesir Atatürk İlkokulu'nu tamamladıktan sonra İstanbul Erkek Lisesi'nde yatılı olarak okumaya başlayan Can Ataklı, lise eğitimine Ankara Gazi Lisesi'nde devam etmiştir. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler bölümünde eğitim aldı.

Murat Kekilli Cuma gecesi Bursalılarla buluşacak Murat Kekilli Cuma gecesi Bursalılarla buluşacak

Gazetecilik kariyerine Yeni Ortam gazetesinde başlayan Can Ataklı, daha sonra Vatan gazetesinde görev aldı. Bu süreçte 1984-1985 yılları arasında Tan gazetesini yönetti. 1980 yılında denizci olarak askerlik görevini tamamlayan Ataklı, Vatan, Günaydın, Dünya, Tan, Sabah, Kanal 6, Habertürk TV, Star, Star TV ve Business Channel gibi önemli medya kuruluşlarında köşe yazarlığı, yayın koordinatörlüğü ve yazı işleri müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulundu.

2003-2004 yıllarında Star TV'de ana haber sunuculuğu ve "Kırmızı Koltuk" adlı programın sunuculuğunu üstlendi. 2006 yılından beri Vatan Gazetesi'nde görev yapmakta olan Can Ataklı, 2013 Temmuz'unda bu gazeteden ayrıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ