İsrail Askerlerinin Öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir? İsrail Askerlerinin Öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir?

Trabzon'un yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan İslam hukukçusu, akademisyen ve yazar Faruk Beşer, 22 Nisan 1952 tarihinde dünyaya gözlerini açtı. İlkokul eğitimini Trabzon'da tamamlayan Beşer, İzmit İmam-Hatip Ortaokulu'nda öğrenim gördü. Lise yıllarını Yozgat İmam-Hatip Lisesi'nde geçiren Beşer, 1972'de bu okuldan mezun olarak eğitim hayatına bir üst seviyede devam etme kararı aldı.

Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'ni kazanan Faruk Beşer, 1978 yılında bu fakülteden mezun oldu ve aynı alanda yüksek lisansına başladı. İslam Hukuku dalında yazdığı "İslam’da Sosyal Güvenlik" adlı tezle 1985 yılında doktor unvanını aldı. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak sekiz yıl çeşitli görevlerde bulunan Beşer, ardından İslam Araştırmaları Vakfı (İSAV) ilmî sekreterliğinde görev aldı.

Faruk Beşer, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde 1993-94 yıllarında İslam Hukuku ve İslam Milletler Hukuku dersleri verdi. Malezya deneyiminin ardından Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyeliğine atanan Beşer, 2000 yılında profesör unvanını kazandı. Aynı fakültede iki yıl dekan yardımcılığı görevini üstlendi.

Faruk Beşer, akademik kariyerinin yanı sıra University of Pittsburgh'un daveti üzerine ABD'ye giderek altı ay süreyle misafir profesör olarak görev yaptı ve burada önemli araştırmalara imza attı.

Şu an Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi olarak görev yapan Faruk Beşer, başta "Başarının Manevi Sebepleri," "Bilgi, Fıkıh ve İçtihat," "İslam’da Sosyal Güvenlik" ve "Sosyal İslam" gibi eserlere imza atmıştır. Onun kariyeri, bilgi ve deneyim dolu yıllarla şekillenmiş, Türk akademik dünyasında önemli bir iz bırakmıştır.

Muhabir: HABER MERKEZİ