Kızılcık Şerbeti

Kızılcık Şerbeti’nin oyuncu kadrosunda; Barış Kılıç, Evrim Alasya, Settar Tanrıöğen, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Doğukan Güngör, Müjde Uzman, Yiğit Kirazcı, Aliye Uzunatağan, Feyza Civelek, Ceren Yalazoğlu, Emrah Altıntoprak, Serkan Tınmaz, Kayra Şenocak, Rahimcan Kapkap, Selin Türkmen, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Bahtiyar Memili, Gizem Yanık, Ebru Destan, Pelin Bölükbaşı, Vurgun Adalayı, Duygu Aslan ve Aysun Demir Kurtuldu yer alıyor.

Müjde Uzman

Müjde Uzman Kimdir?

26 Eylül 1984 tarihinde İstanbul'da doğan, 2001 yılında Elite Model Look yarışmasını birinci olarak tamamlayan ünlü isim, kariyerine modellikle başlamış ve ardından müzik kanallarında başarılı sunuculuk ve VJ'lik kariyerine adım atmıştır.

Oyunculuk kariyerine 2008 yılında rol aldığı "Paramparça Aşklar" dizisiyle başlayan, 2010 yılında ise "Kapalıçarşı" ve "Aşk Bir Hayal" dizilerinde konuk oyuncu olarak yer alan sanatçı, daha sonra "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz", "Muhteşem Yüzyıl" ve "Kiralık Aşk" gibi sevilen dizilerde oyunculuk yeteneklerini sergilemiştir. Ayrıca "Recep İvedik 2", "Hadi İnşallah" ve "8" adlı sinema filmlerinde de izleyici karşısına çıkmıştır.

Televizyon dünyasında "Üsteğmen Funda Turaç" karakteriyle tanınan isim, en son 2022 yılında Show TV'de yayımlanmaya başlayan "Kızılcık Şerbeti" adlı dizide "Alev Arslan" karakterini canlandırmaktadır. Gelişen kariyeri ve başarılarıyla dikkat çeken oyuncu, Türkiye'nin sevilen yüzlerinden biri haline gelmiştir.

Sıla Türkoğlu
Sıla Türkoğlu Kimdir?

Sıla Türkoğlu 18 Nisan 1999 yılında İzmir'de doğdu. Oyunculuğa 2018 yılında rol aldığı Ağlama Anne dizisiyle başladı. 2019'da, Yemin dizisinde Suna karakterini, 7 Eylül 2020'de Kanal 7'de yayımlanmaya başlayan Emanet dizisinde Seher karakterini canlandırdı

Evrim Alaska

Erim Alaska Kimdir?

Sunucu Hande Aydemir Kimdir? Sunucu Hande Aydemir Kimdir?

hakim bir baba ve ev hanımı bir annenin büyük kızları olarak dünyaya gelir. Babası Kıvılcım’ın üniversiteden mezun olmasını göremeden vefat edince, ailenin tüm sorumluluğu Kıvılcım’a kalır. Kıvılcım’ın annesi Sönmez fedakâr bir kadın olmasına rağmen pek sevgini gösteremeyen dominant bir kadındır. Çalışma hayatına, İstanbul’un en köklü ve iyi okullarından birinde lise müdürü olarak devam etmektedir. Meslek hayatındaki duruşu ve okuldaki disiplini sağlamasıyla nam salmıştır. Kıvılcım için hayat prensiplerden ibarettir. Oldukça düzenli, sistematik ve dakiktir. Kariyerinde yükseldikçe, mesleği onun kimliği olmuştur. Dolayısıyla, evinde de bir öğretmen gibidir. Doğa ve Çimen adında iki kız çocuğu sahibi olmuştur. Eşi Kayhan, zaman içinde Kıvılcım’ın otoritesinin boyunduruğunda olmaktan sıkılır ve boşanırlar. Kıvılcım, kendisini ailesine ve öğrencilerine adarken, hayatını kariyerinde yükselmek üzerine planlar. Çocukları için istediği tek şey ise, iyi eğitim almaları ve çalışıp kariyer sahibi olmalarıdır.
1979 yılında İzmir’de doğdu. 2003’te Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk bölümünden mezun oldu. 2003 yılında İstanbul’a geldi.

Barış Kılıç

Barış Kılıç Kimdir?

Ömer, Abdullah Ünal’ın kardeşidir. Ünal Şirketler Grubu’nun yurt dışı yatırımlarının başındadır.
Ömer abisine göre daha iyi eğitim almış, yurt dışında okumuştur.  Aile fertlerine saygıda asla kusur etmeyeceği gibi, kendini de asla ezdirmez ve kimseden lafını esirgemez. Kıvılcım’la karşılaşması, onun için de hayatının sınavı olacaktır.

Barış Kılıç kimdir?
Malatya doğumlu olan Barış Kılıç, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdikten sonra Yeditepe Üniversitesi’nde İngilizce MBA programını alarak yüksek lisansını yaptı. Amerika’da bir yıl eğitim gördükten sonra yurda dönen Kılıç, oyunculuk kariyerine Kadir İnanır’ın başrolünde oynadığı ''Bütün Çocuklarım'' dizisi ile başladı. Daha sonra “Adını Feriha Koydum” dizisi ile tüm dikkatleri üzerine çeken başarılı oyuncu “Güllerin Savaşı”, ''Yasak Elma'' gibi bir çok başarılı yapımda yer alarak, yurtiçi ve yurtdışında da seyircinin takdirini topladı. Barış Kılıç’ın yer aldığı “Güllerin Savaşı” adlı yapımın 55 ülkeye satılması ile dizi, Türkiye İhracat ikincisi oldu. Bu başarı, İhracatçılar Birliği’nden verilen ''En İyi Erkek Başrol Oyuncu'' ödülü ile taçlandırıldı.

Başarılı kariyer çizgisine 2014 yılında “Seni Seviyorum Adamım” adlı sinema filmini ekledi. 2022 yılında ise ''Evlilik Hakkında Herşey'' adlı dizide Gökçe Bahadır ile başrolü paylaştı.

Ekim 2022’de Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile düzenlenen Türk Sinemasının 108.yılı ödül gecesinde ''Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar'' ödülüne de layık görülen oyuncu, şimdilerde ise Kızılcık Şerbeti ile Ömer karakterine hayat vermektedir. Barış Kılıç evli ve iki erkek çocuk babasıdır.

Settar Tanrıögen

Settar Tanrıögen Kimdir?

Abdullah, Ömer’in abisidir. Ömer ve Abdullah şirkette hisse olarak eşit olsalar da, ailevi yapılarında hiyerarşi olduğundan, ailenin en büyüğü ve söz sahibidir. İyi bir aile babası ve babacan bir adamdır. Eşine çocuklarına bağlı, başarılı bir adam olmasının yanında tam bir aile reisidir. Son söz onundur, saygı onun kırmızı çizgisidir. Herkesin fikrine saygı duyarken, kendininkine de duyulmasını bekler.

Settar Tanrıöğen kimdir?
22 Ekim 1960 yılında Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde doğdu. Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü mezunu olan Settar Tanrıöğen, 90'lı yıllarda Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Erdal Tosun, Zerrin Sümer, Serhat Özcan ve Erdoğan Dikmen'nin de oynadığı Bir Demet Tiyatro'da oynadığı Saldıray Abi karakteri ile tanındı.
2009 yılında Binnur Kaya, Engin Günaydın, Ercan Kesal, İlker Aksum ve Serra Yılmaz ile birlikte Vavien adlı filmde rol alan Settar Tanrıöğen, filmde oynadığı Cemal rolü ile SİYAD Türk Sineması ödülleri kapsamında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödünü aldı.
2010 yılında Kıbrıslı Rumlar ve Türkler arasında ki sorunları konu alan Derviş Zaim'in senaryosunu yazıp yönettiği Gölgeler ve Suretler adlı filmde Buğra Gülsoy, Hazar Ergüçlü, Osman Alkaş ile birlikte rol alan Settar Tanrıöğen, filmde canlandırdığı Cevdet karakteri ile 2011'de Ankara Film Festivali kapsamında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.
2015 yılında Selim Evci'nin yazıp yönettiği Saklı adlı filmde İlhan Şeşen, Türkü Turan, Pelin Akil, Şehnaz Bölen ve Ümit Çırak ile birlikte rol alan Settar Tanrıöğen, Cengiz rolünü oynadı.
2015'te Ali Yorgancıoğlu'nun yönettiği Hayalet Dayı adlı komedi filminde başrolde oynadı.
Settar Tanrıöğen, 2015-2017 döneminde Baba Candır adlı dizide Salih Çelik karakterini canlandırdı. Bu sıralar Kızılcık Şerbeti dizisinde Abdullah karakterine hayat vermektedir.

Sibel Taşcıoğlu

Sibel Taşcıoğlu Kimdir?

Pembe, Abdullah’ın eşi ve üç çocuğunun annesidir. Abdullah’la görücü usulü evlenmiş ama ona aşık olmuştur. Pembe için hayat kocası ve çocuklarından ibarettir. Evlatlarından, mutluluğu için fedakarlık yapmaktan kaçınmaz. Yapıcı, güler yüzlü, titiz, tertipli bir kadındır. 

Sibel Taşçıoğlu kimdir?
1976 doğumlu Sanatçı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde İngiltere’de ki Doncaster College’de Sirk üzerine Work Shop’a katıldı. 2012 yılında Sibel Yıldırım ile birlikte “Tiyatro Si’s” i kurdu ve iki yıl boyunca bu tiyatroda hem oyunculuk hem yöneticilik yaptı. Tiyatro çalışmalarının yanında, sinema filmlerinde ve televizyon dizilerinde rol aldı. Bunlardan bazıları “Medcezir” , “Kehribar”, “Muhteşem Yüzyıl-Kösem”, Bir Zamanlar Çukurova”, “Son Mektup”, “Rus Gelin” ,”Bizim İçin Şampiyon” ve şuan yayınlanmakta olan “Kızılcık Şerbeti”dir.

Doğukan Güngör

Doğukan Güngör Kimdir?

Fatih, Abdullah’ın en küçük oğlu ve babasının en kıymetlisidir. Saygılı, efendi bir kişiliktir. Abisi Mustafa’nın aksine iş konularında daha aktif ve akıllıdır. Doğa’ya aşık olup evlendiğinde, babasının onayını almak onun için önemlidir. 
 
Doğukan Güngör kimdir?
1 Temmuz 1996 yılında Ankara’da doğdu. Beykent Üniversitesi Oyunculuk bölümünde okurken, okulun tiyatro kulübünde oyunculuğa başladı. Harika Uygur’dan oyunculuk eğitimi aldı. İlk olarak “Meryem” dizisinde profesyonel oyunculuğa adım attı. Sonrasında Zümrüdüanka dizisinde Hamit karakterine hayat verdi. Dilber Ay Küçük Dev Kadın ve Her Şeye Rağmen filmlerinde rol aldı. Şimdilerde Kızılcık Şerbeti Dizisinde Fatih karakterine hayat vermektedir.

Ceren

Ceren Yalazoğlu Karakoç Kimdir?

1984 yılında Ankara’da dünyaya gelen Ceren Yalazoğlu Karakoç Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü’nde eğitimini tamamladı. Televizyonda Beni Affet, Maria ile Mustafa, Akıncı, İçimizden Biri dizilerinde rol alan Ceren Yalazoğlu Karakoç Kızılcık Şerbeti dizisinde Nursema karakterine hayat vermektedir.Tiyatroda ise Terapi Ötesi oyunu ile sahneye çıktı.

Editör: Seher ZEYBEK