Dün akşam saatlerinde Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Fırdan köyünde Sarıkız mevkiinde bulunan asırlık çamlıkte bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangını zamanında fark eden köylüler, Kütahya İl Özel İdaresi tarafından köylere verilen su tankerleriyle itfaiye araçları gelmeden yangına müdahale ederek söndürmeyi başardılar.

Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı

Köylüler, yangını zamanında fark edip ilk müdahaleyi yapmasaydı altında piknik yaptıkları asırlık çamların bulunduğu çok büyük bir alan yanıp kül olabilirdi.

Yangınla ilgili https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi’ne konuşan Fırdan köyünden Ramazan Kurt; ““Fırdan köyümüze hoş geldiniz köyümüz çamlığın da akşam vakti sebebini bilmediğimiz bi yangın çıktı. Köylülerimizin “Sarı Kız” adını verdiği bölümde köylülerimizin yangını fark etmesi üzerine anında müdahale ile kısa sürede yangın büyümeden söndürüldü köy halkımıza bu hassasiyetinden dolayı canı gönülden teşekkür ederiz” dedi.

Muhabir: SALİH KILINÇ