Türk müzik ve sinema dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Mahsun Kırmızıgül, geniş bir sanat kariyerine sahip bir isimdir. İşte Mahsun Kırmızıgül'ün biyografisi:

Kimdir? Abdullah Bazencir ya da sahne adıyla Mahsun Kırmızıgül, 26 Mart 1969 tarihinde Diyarbakır'ın Hani ilçesinin Vezir köyünde dünyaya geldi. Annesi Faika ve babası Çerkez'dir. Ailesiyle birlikte Diyarbakır'a göç etti ve burada ilkokul ve ortaokulu tamamladı.

Kariyeri Mahsun Kırmızıgül, müzik kariyerine 1981 yılında başladı. Amatör olarak altı albüm hazırlayan Kırmızıgül, Prestij Müzik ile işbirliği yaparak müzik sektöründe çığır açan bir atılım gerçekleştirdi. Özcan Deniz, Haluk Levent, Seda Sayan gibi ünlü isimlere ait çalışmalarda besteci ve müzik yönetmeni olarak yer aldı.

Kim Milyoner Olmak İster’de Ramazan Çulha'nın Hikayesi ve 1 Milyon TL'lik Sorusu Kim Milyoner Olmak İster’de Ramazan Çulha'nın Hikayesi ve 1 Milyon TL'lik Sorusu

1994 yılında yayınladığı "12'den Vuracağım" albümü ile popülerlik kazanan Mahsun Kırmızıgül, özellikle "Bebeğim Benim" şarkısıyla büyük ilgi gördü. Ardından 1998'de çıkardığı "Yıkılmadım" albümü, 2.500.000 adet satış yaparak büyük başarı elde etti. Bu albümle Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde çeşitli kategorilerde ödüller kazandı.

Mahsun Kırmızıgül aynı zamanda yönetmen ve senarist olarak da tanınmaktadır. Kendi müzik şirketi olan Prestij Müzik'in ortağıdır ve bu şirket aracılığıyla birçok sanatçıya müzikal anlamda destek vermiştir.

Özel Hayatı Mahsun Kırmızıgül, ilk evliliğini eski dansözlerden Gölgem Hanım ile 1989 yılında yapmış, ancak 1992'de boşanmıştır. Bu evlilikten Mahmut adında bir oğlu bulunmaktadır. Daha sonra avukat Ece Binay ile 14 Şubat 2016 tarihinde ABD'de ikinci kez evlenmiş, bu evlilikten Lavin adında bir kızı olmuştur.

Mahsun Kırmızıgül, müzikle olan bağını hiç kaybetmeden, hem sanatçı kimliğiyle sahnede yer alıyor hem de müzik yapımcısı olarak sektöre yön vermeye devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ