Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında, sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde, çiftin yönettiği şirketler arasında 1,5 milyar liralık hesap hareketi olduğu belirlendi.Neslim Güngen (2)

Operasyonlar sonucunda toplamda 54 şüpheli gözaltına alınmış olup, emniyetteki işlemleri devam etmektedir. Soruşturma kapsamında yeni detaylar da ortaya çıktı. Ankara'da 2 bin lira karşılığında sahte ustalık belgeleri düzenlendiği ve bu belgelerin 20 bin lira karşılığında franchise bayilere satıldığı tespit edildi. Ancak bu bayilerin çoğunun sisteme kayıtlı belgelerinin bulunmadığı belirlendi.

Sıla Bu Akşam Bursalılarla Buluşuyor Sıla Bu Akşam Bursalılarla Buluşuyor

Ayrıca, sıradan yumak ipler ve marketten alınan nemlendirici kremlere marka etiketi basılarak "kolajen ip tedavisi", "gençleştirme ip tedavisi" gibi pazarlamalar yapıldığı da ortaya çıkarıldı. İncelemelerde, bayilik anlaşması yapmak isteyen kişilerden yüksek meblağlarda isim hakkı adı altında ödemeler talep edildiği ve bu ödemelerin banka kanalıyla değil, taşınır veya taşınmaz malların devri şeklinde gerçekleştirildiği belirlendi.Neslim Güngen (1)

Neslim Güngen ve İnanç Güngen'in yönetimindeki şirketlerdeki 1,5 milyar liralık hesap hareketi, soruşturmanın önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Bülten