Ortaokul yıllarında basketbol ile tanışan Tetik, uzun yıllar amatör liglerde bu sporu sürdürmüş, profesyonel bir oyuncu olamamış ancak basketbol oynamaya devam etmiştir. 1993 yılında kuvvet antrenörlüğü eğitimine başlayan Tetik, hem sporcu hem de antrenör olarak uzun yıllar kuvvet antrenmanları uygulamış ve uygulatmıştır. Bu süreçte, 2002 yılında triathlon ile tanışarak olimpik triathlon branşında yarışmıştır.

Özgür Tetik, eğitimine devam ederek NPTI level3 ve fitness federasyonu level2 antrenörlük belgelerini almış, Avusturya'da Crossfit eğitimi de tamamlamıştır. Aynı zamanda Latin danslarıyla ilgilenen Tetik, gösterilere katılmış, yarışmalara iştirak etmiş ve dans eğitmenliği yapmıştır.

Murat Kekilli Cuma gecesi Bursalılarla buluşacak Murat Kekilli Cuma gecesi Bursalılarla buluşacak

Triatlon kariyerinden sonra koşu yarışlarına yönelen Tetik, yarı maraton ve maraton branşlarında yarışarak başarı elde etmiştir. 2008 yılından itibaren koşu ve kuvvet antrenörlüğünde uzmanlaşan Tetik, 2010 yılında ultra maratonlara ilgi duymaya başlamış ve son beş yıl içinde 50 km, 100 km ve 250 km'lik etaplarda defalarca yarışarak ultra maraton yarışçısı olarak tanınmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ