Gündemde ön plana çıkan isimlerden biri olan Tülin Hadi, hem mimarlık alanında hem de eğitimci kimliği ile dikkat çekiyor. İşte, Tülin Hadi'nin yaşamı ve kariyerine dair detaylar...

Tülin Hadi, 1969 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Saint Michel Lisesi'nden 1987 yılında mezun olan Hadi, ardından 1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Mesleki kariyerine Turgut Cansever'in bürosunda çalışarak başlayan Tülin Hadi, 1992-1994 yılları arasında bu deneyimi kazanmıştır. Bu sürecin ardından, Cem İlhan ile birlikte TeCe Mimarlık çatısı altında mesleki faaliyetini sürdürmüştür. Ulusal ve uluslararası mimari proje yarışmalarında ödüller kazanmış ve ulusal yarışma jüri üyeliklerinde yer almıştır.

Trabzon sokaklarına kadın eli değdi Trabzon sokaklarına kadın eli değdi

2003-2006 yılları arasında yayınlanan Design360 programının yapımcı ve sunucusu olarak görev alan Tülin Hadi, bu dönemde mimarlık ve tasarım konularında geniş kitlelere ulaşarak bilinirliğini artırmıştır.

Hadi, Cem İlhan ile birlikte tasarladığı önemli projelerle dikkat çekmiştir. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörlük, BİM ve Kütüphane Binaları (2006) ve Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Kültür ve Yaşam Merkezi (2012) yapıları ile Ulusal Mimarlık Yapı Dalı ödüllerini kazanmıştır.

Tülin Hadi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde mimarlık fakültelerinde stüdyo derslerinde proje yürütücülüğü yapmıştır. Halen Bilgi Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde proje stüdyosu yürütücülüğü görevini sürdürmektedir.

Evli olan Tülin Hadi, sosyolog Elif Duygu Adıgüzel'in kız kardeşidir. Tülin Hadi'nin bilgi birikimi, mimarlık alanındaki projeleri ve eğitimdeki başarıları, onu Türkiye'nin öne çıkan isimlerinden biri haline getirmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi