İhlas Haber Ajansı (İHA) dün Kütahya’dan şöyle bir haber geçmiş:

“Kütahya’dan bir şey olmaz” sözünü kabul etmediklerini söyleyen İl Başkanı Mustafa Önsay, ”Kütahya’dan her şey olur. Oluyor, olacak. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Eylül ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Bu verilere göre TR33 Bölgesinde yer alan Kütahya'mız 34 milyon dolarlık ihracat ile ikinci, Afyonkarahisar yaklaşık 31 milyon dolarlık ihracat ile üçüncü, Uşak ise 28 milyon dolarlık ihracatla sonuncu sırada” dedi.

“Çok başarılı işlere, hizmetlere imza atıyoruz”

Kütahya olarak çok başarılı işlere, hizmetlere imza attıklarını belirten İl Başkanı Önsay, ”Hep birlikte, şehrimizin tüm erkleriyle, sanayicilerimizle, iş insanlarımızla, STK’larımızla, esnaf ve zanaatkarlarımızla, büyüklerimizle, gençlerimizle, çocuklarımızla, siz değerli hemşerilerimizle şehrimizi her yönüyle geliştirecek, Kütahya’mızın her güzelliğini ön plana çıkartarak kalkındıracağız. Hep beraber, el birliği ile. Şehrimizden umudunuzu kesmeyin” diye konuştu.”

Haber konu olan AKP Kütahya İl Başkanı Sayın Mustafa Önsay kısaca; “Kütahya adam olur. Yeter ki el ele verelim, birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Umudumuzu kesmeyelim. Bakın, Ege Bölgesinde Uşak en kötü iller sıralamasında sonuncu sırada” demeye getirmiş.

Uşak’ı olumsuz örnek göstermesine canım sıkıldı. Ancak ne kadar canım sıkılsa da Sayın Önsay doğruları söylüyor. Bize umut veren sözleri, Uşaklı olarak bizi motive edecek işleri ve sözleri bende Uşaklı parti başkanlarından belediye başkanlarından, milletvekillerinden duymayı çok isterdim.

Ege Bölgesi illeri arasında ihracatta sonuncuyuz.

Ege Bölgesinde en az devlet yatırımı alan iliz.

Doğru dürüst otogarımız yok, stadımız yok.

Çevre yolumuz var. Yıllardır bitmiyor.

Karayollarımız bölgenin en kötüsü.

Şehir içerisinde Millet bahçesi gibi bitmek bilmeyen devlet yatırımları var.

Tabi Uşak’ın hakkını yemeyelim. İyi olduğu ve iller sıralamada zirvede olduğu mevzular da var.

Örneğin; Türkiye’de en çok boşanan iller sıralamasında İzmir’den sonra ikinci sıradayız.

Türkiye’de en çok intihar eden iller sıralamasında Tunceli’den sonra yine ikinci sıradayız.

Sizce Uşak’tan bir şey olur mu?

Bir zamanlar Bank Asya liginde Türkiye’nin hayran olduğu yenilgi nedir bilmeyen ve bir futbol takımımız vardı.

Uşak Sportif diye bir basketbol takımızı vardı. Bırakın Türkiye’yi Avrupa’da bile hayranlıkla takip edilirdi.

Demem o ki; biz Uşaklılar bizim için değerli olan hiçbir şeyin kıymetini bilmiyoruz. Yitirince de geç kalmış figanın paydası olmuyor.

Uşak ve Uşaklı olarak bizim de hemşerilerine moral motivasyon verecek açıklamalarda bulunan siyasi ve yönetici figürlerine ihtiyacımız var.

Biz emekliler müjde değil hakkımız olan

insanca yaşayacağımız bir maaş istiyoruz

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan dün yapılan AK Parti 4. Olağanüstü kongresinde biz emeklilerin ağzına bir parmak bal çalmaya çalıştı. Bu ülkenin her bir vatandaşının, doğumundan ölümüne kadar “adalet, güvenlik, eğitim ve sağlık” başta olmak üzere her türlü hizmetten en üst düzeyde yararlanabilmesini sağlayacağız. Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini, gereken her türlü tedbiri alarak çözmekte kararlıyız” dedi.

Yandaş basın da bunu” emeklilere Erdoğan’dan müjde” diye duyurdu. Kusura bakmasınlar ama bu açıklamalar, bana hiç de müjde gibi gelmedi. Temmuz ayında yüzde 25 zam denildi. Havamızı aldık. Cumhuriyet Bayramı’nda ikramiye dendi Tıss yok.

Sayın Cumhurbaşkanım!

Biz 7500 TL maaş alan emekliler, bahsettiğiniz adaletten yararlanamıyoruz.  Müjde falan istemiyoruz. Sadece hakkımız olan insanca yaşayabileceğimiz bir maaş istiyoruz.

Bu ülkenin vatandaşı olarak bizde eşit olmak ve insana yakışır bir şekilde yaşamak istiyoruz.

Yıllardır enflasyon baskısı altında inim inim inliyoruz. Belki haberiniz yoktur, belki, size derdimizi iletmiyorlardır.

SAYIN CUMHURBAŞKANIM BİZ EMEKLİLER PERİŞANIZ!