Burnunu karıştıranlara kötü haber Burnunu karıştıranlara kötü haber

Çayırova Belediyesi ve Çayırova Glütensiz Yaşam Derneği’nin düzenlediği Ulusal Glütensiz Yemek Yarışması, Çayırova’da gerçekleşti. Çölyak hastalığına karşı farkındalık oluşturmak için düzenlenen yarışmaya Uşak dahil 11 ilden dernek başkanları ve aşçılar katıldı. Uşak’ı temsil eden Uşak Çölyak PKU El Ele Derneği Başkanı Ömre Ümran Aydın, Uşak’ın yöresel lezzetlerinden biri olan Ulubey döndürmesi ve bükme yaptı.

Çölyak YarışmaKocaeli Valisi İlhami Aktaş, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, ilk olarak glutensiz balkabaklı Ulubey döndürmesinin tadına baktı. Katılımcılar ve jüri üyeleri tarafından merak edilen Ulubey döndürmesi tam puan aldı.

Ümran Aydın

YSG muhabirine açıklamalarda bulunan Uşak Çölyak PKU El Ele Derneği Başkanı Ömre Ümran Aydın, yarışma deneyimini aktardı.

İl dışında ilk defa bir yarışmaya katıldığını söyleyen Aydın, “Bu tarz etkinlikleri her zaman dernek olarak destekliyoruz. Toplumsal bir farkındalık yaratmak için farklı farklı illerden bir araya geldik. Her şey çok güzeldi. Bizi çok güzel ağırladılar. Özellikle Çayırova Belediyesi’nin organizesinde olması, desteklemesi bölgenin daha çok etkinlik yapabileceği anlamına geliyor. Uşak’ta dernek olarak Çölyak hastalığı farkındalığı ve glütensiz ürünler üzerine çok fazla çalışmalar yürütüyoruz. Ama tabi ki bu gördüğümüz örnekteki gibi Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi tarafından desteklenmek istiyoruz. Uşak’ımızın tanıtımının da olacağı yarışmalar düzenlemek istiyoruz. Ama misafirlerimiz geldiğinde sosyal tesislerde yemek yeme imkanı olsa, barınmaları için bir alternatif sunulursa bu sayede biz de bu tarz etkinlikler yapabileceğiz” dedi.

Muhabir: Ece Yıldırım