Son 10 günde oldukça büyük iki yangın yaşayan Uşak’ta yangının yaraları sarılmaya çalışılıyor. Öte yandan iki yangında daha çok hububat ekili tarlalarda yaşandığı için hasar tespit çalışmaları da başladı.

Yngnftra (1)

Art arda yaşanan yangın faaliyetleri sonrası zarar gören çiftçi ve üreticilerin maddi kayıplarının belirlenmesi amacıyla Uşak Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek hasar tespit çalışmalarına başladı.

Yngnftra (2)

Yenişehir yangında 733 dekar ekili alan zarar gördü

İlk olarak 12 Haziran tarihinde Uşak merkez İlçeye bağlı Yenişehir köyünde ekili bir tarlada başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle bir anda büyümüş, Yenişehir, Örencik ve Çamyazı köylerinde büyük zararlara neden olmuştu.

Yenişehir köyü yangınına; 1 uçak, 2 helikopter, 102 araç ve 300 personelle müdahale edilerek 7 saat sonra güçlükle söndürülebilmişti.

Uşak Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Yenişehir, Örencik ve Çamyazı köylerinde hasar tespit çalışmalarını tamamladı.

Buralarda 34 çiftçiye ait 455 dekar arpa ve 278 dekar buğday olmak üzere toplamda 733 dekar ekili alanda büyük zarar yaşandığı tespit edildi.

Bu yangında 5 hektarlık bir ormanlık alanın zarar gördüğü de belirtildi.

Yngnftra (3)

Merkez Köprübaşı, Akbulak, Güneli köylerinde ekili alanda hasar daha az

Uşak’ta bayramın üçüncü günü (18 Haziran) Merkez Köprübaşı, Akbulak, Güneli köyleri arasında çıkan yangın ise daha büyük bir alanda oluşmasına rağmen daha az ekili alanda etkili olmuş görünüyor.

Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor

Uşak merkeze bağlı Köprübaşı, Kıran ve Akbulak köyü ekili araziler ve hasat yapılan bölge civarında çıkan yangın aşırı sıcaklık ve sık sık yön değiştiren rüzgâr nedeniyle ormanlık alanlara da sıçradı. Çevre mahalle ve köyleri tehdit edecek şekilde bir dönem büyüdü. Köprübaşı köyüne bağlı Hacışerifler Mahallesi'nde 6 hane, Velibeyler Mahallesi'nde 10 hane, Karaköse köyü Çamurak Mahallesi'nde 10 hane tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yangına, bir helikopterle havadan, 495 personel, 107 araç ve iş makinesiyle karadan yangına müdahale edilmiş ve ancak 30 saat sonra söndürülebilmişti.

BU yangınla ilgili sosyal medya sayfasından bir açıklama yapan Uşak Tarım ve Orman il Müdürlüğü; “Uşak Merkez Köprübaşı, Akbulak, Güneli köyleri çevresinde meydana gelen yangın sonrasında, Müdürlüğümüz teknik personellerince zarar gören tarım alanlarında hasar tespit çalışmaları tamamlanmıştır” dedi.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet haber Sitesi tarafından edinilen bilgilere ve resmi olmayan rakamlara göre; şu ana kadar, Köprübaşı köyünde 393 dekar Akbulak köyünde 86 dekar olmak üzere toplamda 565 dekarlık bir ekili alanda zarar oluştu.

Muhabir: SALİH KILINÇ