Nazilli'nin tanıdık isimlerinden Esat Ergüler, uzun soluklu siyasi kariyeri ve başarılarıyla dikkat çekiyor. İşte, Esat Ergüler'in hayatı ve siyasi geçmişi hakkında merak edilen detaylar:

 1958 yılında Nazilli'de dünyaya gelen Esat Ergüler, lise mezunu bir isimdir. Siyasi kariyerine Anavatan Partisi'nde adım atan Ergüler, ailesinin CHP'ye yakın duruşuyla bilinir. Nazilli'de merkez sağda siyasete giriş yapan Ergüler, 1989 yılında CHP'den Belediye Başkanı seçilen Ahmet Şensan'ın vefatı sonrasında, Belediye Başkanı olarak atanmıştır. Aynı zamanda Dr. Yavuz Kaynar ile birlikte 1994 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi'nin Belediye Başkan Adayı olmuştur.

CHP Genel Başkanı Özel: "Bu akşam Kılıçdaroğlu ile bir araya gelip tüzükle ilgili önerilerini alacağım" CHP Genel Başkanı Özel: "Bu akşam Kılıçdaroğlu ile bir araya gelip tüzükle ilgili önerilerini alacağım"

Esat Ergüler, 1994 ve 2004 yıllarında üst üste olmak üzere Nazilli Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Toplamda 13 yıl boyunca bu görevi sürdürmüş ve Ege Bölgesi'nin "En başarılı belediye başkanı" seçilmiştir. Daha sonra, Demokrat Parti'ye (DP) veda edip AK Parti saflarına katılan Ergüler, 2009 yerel seçimlerinde Kuşadası'nda AK Parti'nin adayı olarak seçimlere katılmıştır.

 Esat Ergüler, Nazilli'deki başarılı Belediye Başkanlığı sürecinin ardından AK Parti çatısı altında siyaset yapmaya devam etmektedir. 31 Mart 2024 yerel seçimleri için aday adaylığını açıklayan Ergüler, siyasi kariyerine yeni bir dönem eklemeyi hedeflemektedir.

 Esat Ergüler, Nazilli'de uzun yıllar boyunca belediye başkanlığı görevini başarıyla sürdürmüş bir isim olarak tanınmaktadır. Şimdilerde ise AK Parti çatısı altında siyasi faaliyetlerine devam eden Ergüler, 2024 yerel seçimlerindeki aday adaylığıyla dikkat çekmektedir.

Editör: Seher ZEYBEK