Türkiye'nin sevilen oyuncularından Settar Tanrıöğen, beyin kanaması geçirdi. Ünlü sanatçının sağlık durumu, eski manken ve televizyon sunucusu Ebru Destan tarafından duyuruldu. Settar Tanrıöğen'in Kızılcık Şerbeti dizisinde canlandırdığı "Abdullah" karakteriyle tanındığını belirten Destan, kötü haberi şu sözlerle paylaştı: "Settar abim dün beyin kanaması geçirdi. Ameliyatı güzel geçmiş. Bir an önce sağlığına kavuşmasını dilerim. Seni seviyoruz."

Settar Tanrıöğen Kimdir?

Miss Turkey 2024 birincisi belli oldu Miss Turkey 2024 birincisi belli oldu

Settar Tanrıöğen, 22 Ekim 1960 tarihinde Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde doğdu. Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü mezunu olan Tanrıöğen, Türkiye'nin önde gelen oyuncularından biri olarak bilinir. Usta oyuncu, 90'lı yıllarda Bir Demet Tiyatro adlı dizide canlandırdığı Saldıray Abi karakteriyle geniş bir kitle tarafından tanındı.

2009 yılında Vavien adlı filmdeki Cemal rolüyle SİYAD Türk Sineması ödüllerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Ayrıca 2010 yılında Derviş Zaim'in yönettiği Gölgeler ve Suretler adlı filmdeki Cevdet karakteriyle Ankara Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Settar Tanrıöğen, kariyerine birçok film ve dizi projesiyle devam etmiş, 2015-2017 yılları arasında Baba Candır adlı dizide Salih Çelik karakterini canlandırmıştır. Şu anda ise Kızılcık Şerbeti dizisinde Abdullah karakterine hayat vermektedir.

Sanat camiası ve sevenleri, Settar Tanrıöğen'e acil şifalar dilerken, oyuncunun sağlığıyla ilgili gelişmeler takip edilmeye devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ