Hacettepe Üniversitesi İngilizce – Fransızca Mütercim Tercümanlık bölümü mezunu Nisa Efendioğlu, eğitim hayatının bir bölümünü başarıyla tamamladığı Paris 8 Üniversitesi'nde geçirmiş, ardından çift anadal programına kayıt olarak İngilizce bölümüne başarıyla devam etmiştir. Galatasaray Üniversitesi'nde Stratejik İletişim Yönetimi alanında yüksek lisans yaparak akademik kariyerine devam etmiştir.

Ünlü oyuncu İrem Sak’ın babası hayatını kaybetti Ünlü oyuncu İrem Sak’ın babası hayatını kaybetti

Kariyerine TRT World'de başlayan Efendioğlu, İstanbul'da görev aldıktan sonra TRT World Londra ofisine atanmış ve iki yıl boyunca hem ofis çalışmalarında bulunmuş hem de Londra Ekonomi Üniversitesi'nde Kültür ve Çatışma yüksek lisansını tamamlamıştır. Tezini "Müslümanlar ve Avrupalılık" kavramı üzerine yazan Efendioğlu, 2019 yılında Türkiye'ye dönerek TRT Haber'de Diplomasi Muhabiri olarak göreve başlamıştır.

Görevi kapsamında Kazakistan, Belçika, İngiltere, İsviçre, Ukrayna, İtalya, Azerbaycan gibi birçok ülkeyi ziyaret eden Nisa Efendioğlu, hem TRT World hem de TRT Haber kanallarına çeşitli haber içerikleri hazırlamaktadır. Kendisini geniş bir coğrafyada diplomatik muhabir olarak görev yapan Nisa Efendioğlu'nun kariyeri ve başarıları yakından takip edilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ