Bir önceki yazımda 14 Mayıs genel seçimlerinde Uşak’ta kazanan olmadığını, yerelde herkesin kaybettiğini düşündüğümü sizlere belirtmiştim. Niçin kaybettiklerini de naçizane dilimin döndüğü gözümün gördüğü, aklımın erdiği kadar sizlerle paylaşacağımı da arz etmiştim.

Bugün, ‘Uşak’ta kaybedenler Kulübü’ne izninizle AK Parti ile başlamak istiyorum.

“Mağrur olma Padişahım Senden büyük Allah var”

Uşak AK partili dostlarım bu değerlendirmelerime için ne olur beni bağışlasınlar. Ama teşbihte hata olmaz derler. AK Parti Uşak Teşkilatı, bir Genel başkanları ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gölgesinde siyaset yapmaya çalıştılar. Yerelde çok da varlıklarını hissettiremediler.

İkincisi, 2018 yılına kadar Uşak’a hükümet tarafından yapılan yatırımların kaymağını yediler. 2018 yılından sonra Uşak’a neredeyse hiçbir yatırım yapılmadı diyebilirim.

2018 yılından önce Uşak’a yapılan yatırımlar da Franz Peter Schubert’in “Bitmeyen 8. Senfonisi” gibi bir türlü tamamlanamayınca Uşaklılarda büyük bir hayal kırıklığı ve tepki oluştu. (İşte, Millet bahçesi, güney çevre yolu, çöplükte yapılan TOKİ evlerinin teslim edilememesi, yeni spor salonunun standart dışı olduğu için kullanılamaması, birde bunlara yaklaşık 6 aylık gibi bir süredir İsmetpaşa Caddesi tadilatının tamamlanamamasını eklememiz gerekir)

Üstüne üstlük Tıp Fakültesi Hastanesi mi? Devlet Hastanesi mi? Yaklaşık 6 yıldır ne olduğunu anlayamadığımız ucube bir kamu sağlık kuruluşumuz var. (Çok şükür, AK Parti Uşak Milletvekili Sayın Dr. İsmail Güneş, Dörtyol’da bulunan eski devlet hastanesi binasının yıkılarak yerine yeni bir 100 yataklı 2. basamak devlet hastanesi yapılacağı müjdesi verdi. Dört gözle bekliyoruz Sayın Milletvekilim)

Şimdi AK Parti Uşak 1. Sıra Milletvekilliği için mevcut Milletvekili Sayın İsmail Güneş’in adının yazılması parti tabanında tepkiye neden oldu. Kabul.

Şu anda AK Parti Uşak 2. Sıra Milletvekili olarak görülen eski İl Başkanı Avukat Sayın Fahrettin Tuğrul’un aday adayı bile olmadan aday olmasına yine tabanda tepki var. O da kabulüm.

Hepimiz çok iyi biliriz ki, AK Parti tabanında bir gelenek vardır. “Kol kırılır, yen içinde kalır” derler. AK Parti’ye oy veren taban Uşak’ta bunu hiç dert etmemiştir. Şimdiye kadar gerek vekil gerekse belediye başkan adayı belirlemelerinde beğenmedikleri isim çok olmuş, buna rağmen canla başla çalışarak oylarını artırmış ve beğenmedikleri ismin seçilmesi için canla başla çalışmıştır.

Ama 14 Mayıs Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti Uşak Teşkilatı’nın oy kaybetmesinin en büyük nedeni bana göre Uşaklılara karşı kibirli davranışları oldu. Hatırlayın seçim kampanyaları döneminde soğan 30 TL, patates 20 TL gibi fahiş rakamlardan satılır olmuştu.

Uşak’ta bazı AK Partili yetkili dostlarımızla hayat pahalılığı, patates ve soğan fiyatlarını konuşup, “Millet pazardan alış veriş yapamıyor” eleştirisi yaptığımızda bizzat bana; “Ya tek derdimiz patates soğan mı? TOGG’u yaptık. Gemi yaptık, uçak, İHA, SİHA yaptık. Daha ne istiyorsunuz?” gibi banal ve kibirli tavırlarla birkaç kez karşılaştım.

Allah razı olsun, yaptınız. İyi güzel de vatandaş, sofraya TOGG’u, İHA’yı SİHA’yı koyup yiyemez ki.

Bence AK Parti’nin Uşak’ta 2018 genel seçimlerinde yüzde 43, 4 olan oy oranının 14 Mayıs genel seçimlerinde yüzde 36.03’e gerilemesinin nedeni kibirli bir tavır oluşmasıdır. Güç zehirlenmesidir.

Uşaklı seçmen, AK Parti’ye; “Her şeye rağmen sana oy veriyorum ve seni birinci yapıyorum. Ama kendine dikkat et, şu kibirli tavrından vazgeç ve yarım yamalak bıraktığın işleri tamamla. Ayrıca ilime yeni yatırımlar istiyorum” mesajı vermiştir. Tabi anlayana.

Bir sonraki; “Uşak’ta Kaybedenler Kulübü” üyesi CHP Uşak İl Örgütü’nü yazmayı istiyorum.

“CHP nasıl AKP oldu?”

Misafir, misafir olduğu evde başka misafir istemezmiş. Ev sahibi de hiç birini.

CHP Uşak İl Örgütü’nün yaş ortalaması nedir?  Gençler niçin Uşak’ta CHP’ye ilgi göstermiyor?

CHP’liler Uşak halkına dokunabiliyor mu? Halkla iletişimi nasıl?

CHP Uşak İl Örgütü 14 Mayıs seçimlerinde başarılı mı?

Bu konuları irdelemeyi düşünüyorum.