İrlandalı oyun yazarı, romancı, kısa öykücü ve şair Oscar Wilde’ın; “Kimi gittiği yeri mutlu eder kimi terk ettiği yeri” sözünü çok severim. Uşak Valisi Sayın Dr. Turan Ergün’de ayrıldığı yeri üzenlerden geldiği yeri sevindirenlerdendir.

Gelişini dün gibi hatırlarım. 2022 yılının 18 Mayıs tarihinde eşi Hülya Ergün Hanımefendi ile Uşak’a gelmiş, güler yüzleri ve sıcak yaklaşımlarıyla ikisi de gönülleri fethetmişti.

Can Valimin yapmacıksız, içten tavırları, kızınca lafı gediğine koyan üslubu beni çok etkilemişti. Peki, Sayın Dr. Turan Ergün, ilk kez vali olarak geldiği Uşak’ta görev yaptığı 2 yıl 3 aylık süreçte neler yaptı? Uşak’a ne faydası dokundu? Daha doğrusu dokundu mu?

Bence çok dokundu. Hemen örnekler vereyim.

-        Uşak’ta 2017 yılından bu yana sürüncemede kalan Banaz Jeotermal Sera OSB projesini ele aldı ve nihayete erdirdi. Burada yüzde 75’i kadın yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edileceği ve ulaşım, inşaat gibi yan sektörlerle buradan ekmek yiyecek insan sayısının 5 bini aşacağını düşünürsek Uşak için ne kadar büyük bir proje olduğunu zihnimizde canlandırabiliriz.

 

-        Can Valimin bana göre ikinci büyük projesi; “Blaundus Antik Kent’inin ayağa kaldırılması ve korkunç bir şekilde canlandırılmasıdır. Burası da 2017 yılından bu yana yok, Uşak Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yok Uşak üniversitesi arkeoloji ekibi arasında sürekli çekişme konusu olmuş işler bir türlü istenildiği gibi yürümemişti. Can Valim el attı ve çalışmalar hızlanarak son 2 yılda antik kent ayağa kalktı ve tüm dünyada tanındı.

 

-        Bence can Valimin Uşak için yaptığı en hayırlı ve en büyük işte eğitim alanında gösterdiği büyük başarıdır. Çok önemsenmedi ama ben sürekli haber yaptığım için biliyorum. Uşak’ta birçok evladımız, sanatın, sporun ve özellikle dijital teknolojinin birçok alanında Uluslararası ve ulusalda pek çok birincilik ve dereceler kazanarak Uşak’ın adını dünyada ve Türkiye’de başarılı bir şekilde duyurmuştur. Uşaklı evlatlarımızın başarıları geleceğe umutla bakmamızı sağlamıştır.

 

Görev süresi olan 2 yıl 3 ay gibi oldukça kısa sayılacak bir dönemde bunca işin altından kalkması bile bana göre yeterince büyük bir başarıdır. Uşak adına Allah razı olsun diyorum.

Can Valim! Görüşmek dileği ile Allah yardımcınız Hızır yoldaşınız olsun…

Dilerim Başkanımız Sayın Özkan Yalım da Uşak’ı ve Uşaklıları üzmekten vaz geçer

Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım’da benim bakış açımdan geldiği yeri üzenlerden oldu. Kendisi 35 yıl sonra Uşak Belediye Başkanlığını kazandırıp aslan sosyal demokratları sevindirse de ne yazık ki başkanlık koltuğunda geçen yaklaşık 6 aylık süreçte Uşak’ı ve Uşaklıyı çok üzdü.

Enteresan biçimde hukuku hiçe sayarak Uşak’ın önde gelen zenginlerinden ve bazı kesimlerinden belediye adına haraç alır gibi para istemesi ve vermeyenlere yaptırım uygulamaya kalkması hiç hoş olmadı.

Son duyumlarıma göre; başkanın bu tavrından rahatsız olan herkes soluğu Uşak Adliyesi’nde alıyormuş. Karun AVM olayını en başından beri biliyorsunuz. Belediye bu hafta burayı yıkmaya gelecekmiş. Ancak sahibi Sayın Erhan Akçay da yürütmeyi durdurma talebiyle mahkemeye başvurmuş.

Uşak halindeki kabzımallar, toplu ulaşım hat sahipleri, en sonda işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle işyeri mühürlenen gazeteci İbrahim Ethem Karahan mahkemeye başvuran isimler arasında yer almış. Karahan’ın iddiasına göre ruhsat için tüm evrakları tamamladığı halde kira kontratı bahane edilerek yasal hakkı gasp ediliyormuş. Bu yüzden Bölge idare Mahkemesi’ne Başkan ve Uşak Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunmuş.

Gördünüz gibi Uşak Belediyesi’ne “merhaba” diyen soluğu mahkemede almaya başladı. Belediye ve vatandaşların arasındaki sorunların çözüm yeri adliye koridorları değil gönüller olmalı. Gönlü kırık olunca hizmetlerinizin de kimseye bir faydası olmaz.

Ayrıca, Sayın Yalım’ın Dikilitaş hattı özel halk otobüsü sahipleriyle düzenlediği kahvaltıdaki sarf ettiği o sözlerde yaklaşık 230 bin nüfusu yöneten bir belediye başkanına yakışmayan çok kaba ve olumsuz bulduğumu ve çok yadırgadığımı belirtmek isterim.

Sayın Yalım, yol yakınken davranışlarınızı ve sözlerinizi gözden geçiriniz ve gönülleri kazanmaya bakınız. Yarın, bugün sizi alkışlayanlar da olmaz. Lütfen tüm Uşaklıyı kendinize düşman gibi görmekten vaz geçin.

Uşak için yapacağınız en büyük proje, Uşaklının gönlünü kazanmaktır. Zücaciye dükkânına girmiş fil gibi her şeyi kırıp dökmek ne size ne de Uşak’a hiçbir şey kazandırmaz. Daha kaybettirir.