Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından ortaklaşa hayata geçirilen bu özel proje, Türkiye'nin dört bir yanındaki insanlara Çanakkale Ruhu'nu daha yakından hissettirmeyi amaçlıyor.

Mobil Müze, 81 ilde her yaş ve kesimden insanı ağırlamak için yola çıktı. Şimdi sıra Sivaslı'da! Çanakkale Savaşı'nın tarihi atmosferini canlandıran bu özel tır, 6 Ekim Cuma günü 13:30 - 17:00 saatleri arasında Sivaslı Atatürk Meydanı'nda öğrenci ziyaretçilerini ağırladı. Müze, ziyaretçilere Çanakkale Savaşı'na dair unutulmaz bir deneyim sundu.

Mobil Müze, savaş dönemine ait çeşitli materyalleri, videoları ve savaş objelerini sergileyerek o günlere tanıklık etmeyi sağladı. Müzenin ambiyansı ve tasarımı, ziyaretçilere adeta Çanakkale Cephesi'nde gibi hissettirdi. Bu proje, Çanakkale ruhunun ebediyen yaşatılmasını ve Türkiye'nin her köşesine taşınmasını hedefliyor.

'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde 5 isim Uşak'tan 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde 5 isim Uşak'tan

Muhabir: Seher ZEYBEK