Cumartesi günü Now TV’de spiker Burak Birsen, “Yangınlarda asker ne yapıyor?  Niçin sahaya inmiyor?  Valiler yardım istemiyor mu?” gibi bir şeyler söyledi.

Valla, dışı ormanları, içi, hepimizi cayır cayır yakan bu yangınlar sırasında başla illerin valisi askeri ne yapar? Bilmiyorum. Ama Uşakta valilik, asker, ormancılar, AFAD, ill özel idaresi, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar yangına el birliği ile karşı durdukları için söndürülebiliyor.

Hangi yCumartesi günü Now TV’de ana haber bültenini sunan spiker Burak Birsen, “Yangınlarda asker ne yapıyor?  Niçin sahaya inmiyor?  Valiler yardım istemiyor mu?” gibi bir şeyler söyledi.angına gittiysem, Uşak Jandarma Komutanlığı birlikleri neredeyse itfaiye ile aynı anda orada olmuşlar. Yangın esnasında çevre güvenliğini sağladıkları gibi yangını söndürmek için de canla başla çalışıyorlar.

Uşak Jandarma Komutanımız Kd. J. Albay Sayın Fahri Semiz’de Uşak’ın neresinde olursa olsun her yangında en önde saf olanlar arasına ismini yazdırıyor. Her daim sahaya inerek askerinin en önünde dosta güven düşmana korku veriyor.

Güler yüzü, toplumun her kesimim le kurduğu mükemmel iletişim sayesinde çok başarılı bir komutan figürü çiziyor.

Uşak Valisi Sayın Dr. Turan Ergün’de Uşak merkeze bağlı Köprübaşı köyünde çıkan yangın hariç (O tarihte ABD’deydi) Uşak’ta çıkan her yangında en ön saflarda yerini alıyor.

Bu durum Eşme İlçesi Dereli köyündeki büyük yangın için Uşak’a gelen İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’nın da dikkatini çekmiş olmalı ki başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm emeği geçeneler ve gecenin ilerleyen saatlerde canla başla çalışma tüm Uşaklılara teşekkür etti,

Dediğim gibi başka illerdeki vali, asker ve diğer kurumlarının arasındaki iletişimi bilemem. Ancak, güzel memleketim Uşak’ta büyük bir memnuniyetle görüyorum ki; valisi, alay komutanı ve diğer resmi kuruluşlar arasında güzel bir uyum ve birliktelik var.

Boşuna dememişler: “Bir orduda askerler iyi komutanlar kötüyse mağlubiyet, asker kötü komutanlar iyiyse zafer kaçınılmazdır” diye…

Allah valimizi de komutanımız da başımızdan eksik etmesin. Hepsi canla başla işini en iyi şekilde yapmak için uğraşıyorlar. Uşaklıya ve Uşak’a hizmet için yarışıyorlar.

Darısı Uşak’ın siyasetçilerinin başına. İnşallah siyasetçilerimizde birlik ve beraberlik içerisinde olurlar da Uşak’ta çöpe dönmüş yatırmaların bir an önce yapılmasın sağlarlar.

Eşme ilçesi Dereli köyde meydana gelen ve üç gün boyunca devam eden yangına gelince; İçişleri bakanı Sayın Ali Yerlikaya’yı bile Uşak’a getirecek kadar büyük ve önemli bir yangın oldu.

Sayın Bakan, bu yangınla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı açıkladı. Bu vatandaş nasıl oldu da yaktı? Suçu kabahati neymiş Bugün yarın ortaya çıkar.

Uşak’ta imkânlar kısıtlıydı, hava araçları yetersizdi. Sayıları çoğaltılabilir ve daha donanımlı hava araçları olabilirdi. Bunlar, mutlaka tartışılması gereken konular. Ama ben şunu bilir şunu söylerim:

Uşak’taki yangınların söndürülmesinde en büyük etken yöneticilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde olmasıdır.