Uşaklıların hiç bilmediği ya da merak ettiği konuları Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım’a sordum. O da cevap verdi.

Sigorta pazarı ne olacak? Tramvay ne zaman hizmete girecek? Tramvay araç trafiğini aksatır mı? Karun AVM yıkılacak mı? İş insanlarından niçin belediyeye araç almalarını istiyor?  Uşak’ın yeni otogarı ne zaman faaliyete geçiyor?

Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Kolcu, Uşak ’ın metamfetamin kullanımında Türkiye ikincisi, eroin kullanımında Türkiye 5. olması konusunda neler dedi?

Sayın Özkan Yalım, 31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde Uşak Belediye Başkanı seçilmişti. O tarihten bu yana “hayırlı olsun” ziyareti için kaç hamle yaptıysak işgalci düşman askeri muamelesi görüp hep geri püskürtülmüştük.

Neyse kısmet bugüneymiş. Yeşil Sivaslı Gazetesi ve İnternet Haber Sitesi olarak; Saygıdeğer  patronum Serdal Kököz, gazetecilik aşkıyla yanıp kavrulan Ece Yıldırım kızım ve bendenizden oluşan heyet-i mahsusa nihayet makama çıkıp belediye başkanımızla görüşebildik.

Sağ olsun kendileri bizi iyi karşılayıp baya bir zaman harcadı bizim için. Ben de bu zamanı değerlendirip yukarıdaki soruları üzerine boca ettim. İşte cevapları:

Tramvay 5 TL’ye yolcu taşıyacak

Uşak merkezinden Bölme Mahallesi girişinde yapılacak otogara kadar olan 6 kilometre uzunluğundaki demiryolu üzerinden tramvay ile yolcu taşınacak. Burada yapılması planlanan otogardan dönen tramvay yine aynı şekilde geri dönecek.

Demiryolları üzerinden mevcut otobüs duraklarını kullanarak ilerleyecek ve şehir trafiğine en ufak bir olumsuz etki yapmayacak. Tramvay yolu, İsmetpaşa ve Orhan Dengiz Caddelerinin sağ tarafına döşenecek.

İstanbul’da bile otogara demiryoluyla taşıma yokken Uşak’a yapılacak bu tramvay, Uşaklıları sadece otogara taşımakla kalmayacak. Cumhuriyet, Fatih, Atatürk, Bölme mahalleri, düğün salonlarının bulunduğu semtlerde yaşayan 200 bini aşkın insana toplu taşıma hizmeti verecek.

Tramvayın 5 Ocak 2025 tarihinde yani 6 ay sonra hizmete girmesi hedefleniyor. Taşıma ücreti de rakam ile 5, yazıyla beş TL olacak.

Otogar projeleri hazırlanıyor bitince takas usulü yapılacak

Uşak Otogarı, Bölme girişinde bulunan beton santralinin olduğu 22 bin metrekare alana yapılması planlanıyor. Projeleri hazırlanıyor. Arazi sahipleri ile görüşmeler sürüyor. Çoğu ikna aşamasına geldi.

Proje biter bitmez, ihalesi yapılacak. Yalnız bu ihale farklı bir yöntemle yapılacak. Mevcut otogar, ihaleyi kazanan firmaya ücretsiz verilecek. O da karşılığında belediye kasasından 5 kuruş almadan yeni Uşak otogarını yapacak.

Sayın Yalım, yeni otogarı da 20 ay gibi bir süreçte Uşaklıların hizmetine açmayı hedefliyor.

“Bedava verilecek mevcut otogarın yeri zaten ticari alan olduğu için gökdelen mi yapar? İzmir’deki folkartlar gibi gökyüzüne kule mi diker? Orasını ben bilemem gayri.”

Sigorta pazarında da acayip bir şeyler oluyor

Sigorta pazarının bulunduğu Karun AVM’nin önündeki alana da yine yüksek kule tarzı bir AVM gibi bir şey yapılacak. Burada eksi 5 katlı bir otopark olacak. Zemin ya da birinci kat Uşak Belediyesi ’ne ait olacak ve yine bu kulede pazaryeri bulunacak. Üstü de AVM, işyeri vs. gibi bir şeyler olacak.

Sayın Erhan Akçay’ın işi çok zor

Uşak Belediye eski başkanlardan Sayın Erhan Akçay’a ait Karun AVM’nin projesine ve imar kanuna aykırı yerlerinin yıkımı için yaklaşık 15 gün önce belediye ekipleri oraya gitmiş ve ortalık karışmıştı.

Tebligat yapılmadığı gerekçesiyle belediye ekipleri yıkım yapamadan geri dönmüştü. Şimdi Sayın Erhan Akçay’a sanırım 70 milyon TL civarında korkunç bir para cezası geliyormuş.

Gerekçesi de Migros’un bulunduğu bodrumun bina projesinde sığınak olması, birçok eklenti ve bölmenin sonradan yapılması, imara ve projesine aykırı bir şekilde dışarı taşması olarak gösteriliyor.

Bölgede imara ve bina projelerine aykırı bir şekilde bulunan 40’ yakın işyeri sahibi ile belediyeye hibe araç alınması konusunda uzlaşıya varılmış. Bir tek Erhan Akçay bu işe yanaşmamış.

Belediyede para yok. İş insanlarının desteği, hibe, takas, mahsuplaşma gibi yöntemlerle Sayın Yalım, 5 kuruş harcamadan Uşak için projelerini gerçekleştirmek istediğini söylüyor. Onun da Allah yardımcısı olsun.

Uşaklılar haşhaş ve haşhaşlı yerken dikkat edin eroinman çıkabilirsiniz

Son olarak, Uşak Valisi Sayın Dr. Turan Ergün’ün Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Ali Kolcu ve Uşak Jandarma Komutanı Kd. J. Albay Sayın Fahri Semiz ile birlikte her ay gerçekleştirdiği asayiş toplantısına katıldım.

Burada Sayın Kolcu’ya “Uşak’ın Türkiye’de en çok eroin kullanan 5. İl, en çok metafetamin kullanan 2. İl olması hakkında ne düşündüğünü sordum.

Sayın Kolcu, bu araştırmanın kendisine inandırıcı gelmediğini belirtti. Araştırmanın atık sulardan alınan numunelerin tahlili ile gerçekleştirildiğini, atık sulara çok sayıda sanayi suyunun karıştığını belirterek, metafetaminin çok kullanıldığı sonucuna sanayi atık sularının neden olabileceğinim düşündüğünü belirtti.

Can Valimiz Sayın Dr. Turan Ergün’de Uşak’ın Türkiye’nin sayılı haşhaş üreticilerinden olduğuna dikkat çekti ve katmer, peksimet gibi Uşaklıların severek tükettiği haşhaşlı gıdalar yüzünden eroin kullanımının yüksek çıkabileceğini belirtti

Aman deyim Can Uşaklılar!

Siz, siz olun, bundan sonra haşhaşlı katmer ve peksimet yerken çok dikkatli olun. Kaderde idrar tahlilinden falan eroinman çıkmakta var.